Thursday, April 22, 2010

Add Nuffnang ngan cara yg betul......

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:41 PM
Assalamualaikum....

Alhamdulillah.... akhirnya umi berjaya masukkan semua iklan2 nuffnang hehehehe..... tu arr gatal sgt tukar2 template dah nak kene add semula semua....
Bukan mudah tau hahahahahaha.... Apapun umi ada tutorial sikit tuk yg lum siap add nuffnang...

Jom Add Nuffnang hehehe ...

Langkah 1: Log masuk ke akaun Blogger anda
  1. Log masuk ke dalam akaun Blogger anda di http://www.blogger.com/start. Jika anda masih belum mendaftar akaun, sila klik pada pautan pendaftaran Register dalam halaman yang sama dan sila ikut arahan yang dipaparkan bagi mencipta akaun baru anda.

Langkah 2: Masuk ke halaman Layout

Setelah anda log masuk, anda akan dibawa ke halaman Dashboard. Anda akan dapat melihat senarai blog yang anda telah reka di bawah bahagian 'Manage Your Blogs'. Klik pada pautan 'Layout' di bawah blog yang anda ingin memasang unit iklan Nuffnang.Klik pada pautan 'Edit HTML' untuk mengubah templat blog tersebut.

Langkah 3: Memasang unit iklan Nuffnang

Sila ikut arahan di bawah bagi memasang setiap unit iklan Nuffnang di dalam templat blog anda. Sebelum bermula, sila pastikan opsyen pilihan 'Expand Widget Templates' telah ditandakan:

Memasang Unit Iklan Leaderboard:

- Salin kod bagi unit iklan Leaderboard daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks sebaik selepas tag .Memasang Unit Iklan Skyscraper:

- Salin kod bagi unit iklan Skyscraper daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam imej
Memasang Unit Iklan Large Rectangle:

- Salin kod bagi unit iklan Large Rectangle daripada halaman 'Add Ad' Nuffnang dan tampal di dalam kawasan teks seperti yang ditunjukkan dalam
Setelah siap, klik pada butang 'Save Template' bagi mengemaskini templat blog anda.
*nota: Sekiranya anda ingin melihat previu templat yang telah diubah, anda boleh klik pada butang 'Preview'. Sila ambil perhatian yang anda akan dapat melihat mesej ralat di dalam unit iklan Nuffnang dan ini adalah selamat untuk dibiarkan. Mesej ralat tersebut tidak akan dipaparkan setelah anda mengemaskini templat anda.

Langkah 4: Previu unit iklan Nuffnang

Setelah unit-unit iklan Nuffnang dipasang dengan betul, berikut adalah contoh bagaimana ia akan dipaparkan dalam blog anda (bagi konfigurasi asal)
P/S: Semoga berjaya add semua iklan nuffnang ye hehehehe... usaha tangga kejayaan... pas tu jangan lupe klik iklan nuff umi ye ... MySpace
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE