Thursday, December 31, 2009

GIVEAWAY IRFANKU SAYANG

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:14 PM 43 comments
Dengan rasa penuh kesyukuran umi nak buat sesuatu tuk memperingati besday pertama irfan pada 25 dec 2009 ... so umi nak buat satu n3 giveaway tuk sesiape je yang nak join.....

syaratnya senang je ...
1) mesti join follower nurshahfamily & dnurboutique & nur-jusmate5

2) buat satu n3 khas bertajuk " GIVEAWAY IRFANKU SAYANG"

3) letakkan banner kt sidebar & link

4) Teka adiah ape yg akan ayah irfan bagi & bagi pendapat you all hadiah ape yang sesuai tuk muhammad irfan hazim

5) add link nurshahfamily & dnurboutique & nur-jusmate5 dlm blog list you all

6) tinggalkan jejak you all di ruang komen nie yer ...

7) penyertaan diterima dr 3 dec to 31 dec 09 kul 12tgh ....


PEMENANG AKAN DIPILIH OLEH AYAH IRFAN SENDIRI ... HEHEHEHE

HAdiah ditaja oleh
&
MEH LA BERAMAI - RAMAI JOIN GIVEAWAY IRFANKU SAYANG NIE ....
TQ TUK YG MERIAHKAN MAJLIS...
www.tips-fb.com

Friday, December 25, 2009

"CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish"

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:06 PM 1 comments
STICKY MODE!!!!!! TILL 31 DECEMBER 2009

Umi Nak try skali lagi join contest .. kali ni contest yang dianjurkan oleh mama_aqish dan penaja hadiahnya Branded Baby Clothes & Click2 Shope ...semua syarat2 dah dipatuhi dan pic yang dipertandingkan kali ini adalah...Nama Si Cutest : Muhammad Irfan Hazim
Umur Si Cutest : 11 bulan 2 minggu 5 hari

kalau nak join same contest klik sini tuk syarat & detail ...
diantara Contoh Hadiah Yang Di Taja Oleh Click2 Shope....
Tantek kan???

www.tips-fb.com

MEDAISTORE LUCKY DRAW

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:45 PM 1 comments
STICKY MODE TILL 25 DEC 09
Kepada semua pelanggan MedaiStore, blogger2,kwn2..jom sertai MedaiStore Lucky Draw..
Syarat-syaratnya mudah saja..

1. kena beli CD dulu? takde la...sape2 je boleh join ya.. kena jadi FOLLOWER MedaiStore dulu.
2. pastu buat satu ENTRY promote Lucky Draw ni dan pastikan ia STICKY MODE sampai 25 Disember 2009
3. letak BANNER di side bar
4. senaraikan MedaiStore dalam BLOGLIST anda ye.
4. dan jangan lupa LINK balik ke MedaiStore.
5. tinggalkan jejak/komen supaya saya boleh menjejaki anda.
HADIAHNYA?
jeng jeng jeng..
yang pastinya 3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
dan hadiah2 misteri...

jom ramai2..mana la tahu bertuah..
yang akan mencabut cabutan bertuah adalah Muslim dan Mikhail (anak2 bertuahku itu)

tarikh tutup adalah pada 25 Disember 2009
Wah!! Dapat hadiah tahun baru gitu..
www.tips-fb.com

Irfan genap 1 tahun

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:24 AM 9 comments

Alhamdulillah......
hari nie 25 dec 09 genap irfan setahun ....
cepatnya masa berlalu ...
rasanya baru semalam umi menanti kehadiran irfan dalam hidup umi & ayah ....
kehadiran irfan ibarat menambah sinar kebahagiaan untuk umi & ayah ....
tak dapat umi gambarkan betapa indahnya anugerah yg diberikan tuk umi ...
Umi harap sangat irfan akan jadi anak yg soleh dan berbakti ngan org tua ....
umi bersyukur cz ramai yang begitu menyayangi irfan ....
Umi nak satu hari nanti irfan dpt baca coretan umi nie ...
umi nak irfan tak lupe semua yg sayang irfan ...
Dengan izin Yg Maha Esa Umi & Ayah akan :
menjaga, mendidik, memberi tunjuk ajar irfan ngan penuh kasih sayang yg umi & ayah ade.
Harapan umi hanya supaya umi mampu menjadi umi yang terbaik untuk
muhammad irfan hazim b. mohammad shah
AMIN ... AMIN .. AMIN YA ROBBALALAMIN ....
www.tips-fb.com

Thursday, December 24, 2009

'' New Year Giveaway ''

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:24 PM 1 comments

Do you want to win giveaways?
How to enter?
Easy…

Syarat-syarat ;

1 : Tulis entry tajuk '' New Year Giveaway ''.

2. Dalam entry kene ada gambar (banner) "New Year Giveaway". Pastikan banner ada di sidebar anda. Link ke2nye ke http://lavender4all.blogspot.com/

3 : Jadi follower & add link blog ini dalam blog list anda.

4 : Setelah siap entry anda, sila tinggalkan URL-link-giveaway-anda di ruang comment entry ini sebagai tanda anda menyertai contest ini.
5. Entry perlulah sticky mood sehingga 31 December 2009

6. Tarikh tutup : 31 December 2009.

7. Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella".

8. Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat.
www.tips-fb.com

Wednesday, December 23, 2009

'Flymas.mobi - as Easy as 1, 2, 3'

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:13 PM 5 comments
Bismillahirrahmanirrahim .....
Akhir2 nie .... selain tengah syok layan giveaway & contest ... syok jugak klik nuffnang kat blog kawan2 ... dalam klik mengklik tu terjumpe la satu contest yang dianjurkan oleh flymas.mobi ...
Sujujurnya nur & hubby lum pernah lagik naik kapal terbang nie ...hehehehe ... tapi kalau ade rezeki naik kapal free ape salah cuba hikhikhik ...
ok berbalik pasa contest nie ...
Mas telah melancarkan portal untuk mereka membuat tempahan tiket hanya di hujung jari ... iaitu dengan telefon bimbit ... atau mobile phone.
Sebab tulah ... website dia diberi nama
Flymas.mobi nama panjangnya adalah ( Fly + Mas + Mobile).
Dipikir2 betul ke semudah 1,2,3.???????
so tuk buktikan kebenaran nur pun cuba la guna iphone kawan .....
rupanya mmg sgt mudah hehehe ......
sape sangka sungguh ajaib dgn hanya dihujung jari bo terbang mana pun kita nak .....
Cara2nya adalah spt dibawah ..... :
1) yang penting ade hp yg bo akses internet.
2) pastu masuk ke website dia nie http://flymas.mobi
3) than akan kuar imej nie... 4) so kat sini leh la pilih item ape yg kita nak .... nk tempah tiket leh klik book flight ...

5) pastu akan kuar cam nie so bo la kita pilih destinasi yg kita nak gi ....

( same je kalu akses guna komputer )

6) lepas tekan book dia akan beritahu samaada masih ade kekosongan lagik atau tak ..
so far senang kan hehehehehehe ....

7) so kalu nak confirmkan pembelian mereka akan menghantar confirmation flight ngan melalui sms atau email dan membuat pembayaran kredit kad...semuanya boleh dilakukan dgn phone...

Paling syok adiahnya hikhik ..... berbaloi-baloi...


Penerbangan percuma 2 tiket pergi balik ke Sydney Melbourne...atau ke negara2 ASEAN...paling tidak pun dapat terbang ke mana2 tempat di Malaysia...FREE jer...

Lepas buat blog entry tu...eh! Tajuk entrynya ialah

'Flymas.mobi - as Easy as 1, 2, 3'

kemudian...hantarkan email kepada :

flymas.mobi@nuffnang.com

tuliskan nama penuh & permalink blog entry yang telah dibuat....

Okay...pada sesiapa yang nak masuk peraduan ni ...

jgn lupaPeraduan berakhir...

11.59 pm 30 December 2009...

www.tips-fb.com

Tuesday, December 22, 2009

Irfan digantung ...!!!!!

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:17 PM 5 comments
baca tajuk cam kes dera lak ek ...hehhehe ...
kisahnya begini ....
irfan nie pantang nampak beg ....
mesti diselongkar sampai beg tu kosong ....
than bersepah la umah huhuhuhu ....
ayah ape lagik buat la aksi ngeri tuk irfan ...
masukkan dlm beg tu than gantung kat spring buai dia ...
memula ingat irfan takut or akan nangis ....
ha ....
nie la reaksi irfan tuk lagak ngeri kali nie...
www.tips-fb.com

Monday, December 21, 2009

Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:34 PM 1 comments
Pada tarihk nie 8/12/09 genap 2 tahun mama balqis kawin.. so sempena 2nd anniversary nie.. mama balqis julung2 kalinye nk anjurkan contest aka giveaway... sambil2 tu leh tambah kenalan..
Ucapan khas ...
selamat mengharungi alam rumah tangga ngan lebih tabah & semoga sentiasa dirahmati...

Cam contest2 blogger lain gak.. syaratnye mudah jer..
  1. jadi follower blog nie (pakse rela)
  2. letak banner contest nie kat side bar & link back hokey.. (klu x.. x aci tau...)
  3. masukkan blog mama balqis dlm bloglist korang (harus)
  4. buat entry psl contest nie.. Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway (sticky mode tau...until 24 Disember 2009)
  5. dah siap jgn lupe tinggalkn link & komen kat entry nie utk dijejak...
  6. pemenang akan dipilih melalui Random.Org

hadiahnye ader 2 jer tawww utk 2 org winner...:-
1) 1 set One Drop Perfumes
2) 1 set Dhia Perfumes

so ... ape lagi jom la join hehehehe
www.tips-fb.com

Friday, December 18, 2009

ATIQAH 2009 GIVEAWAY

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:50 PM 1 comments
UMI JOIN GIVEAWAY LAGIK HEHEHE ... RASANYA NIE LAH KALI PERTAMA UMI TAMAK JOIN GIVEAWAY HIKHIK ... INSYAALLAH NASIB BAIK TU TUK UMI .... TAK SALAH BERUSAHA & MENCUBA HIKHIK..
TUK YOU ALL YG NAK JOIN MEH KLIK SINI TUK KETERANGAN LANJUT YE ..
www.tips-fb.com

Thursday, December 17, 2009

HUJUNG MINGGU PART 2

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:38 PM 0 comments
Umi berposing ngan irfan sementara tunggu ayah pilih seluar idamannya .... tpt lain tak pernah dpt suar yg ayah suke .... angsana je la ...

irfan seperti biasa mengemas n berjalan tak renti ... hehehe ... ni first time umi pakai maxi dress ... umi online jer ... tengok org pakai .. terasa lak nak pakai ... ok tak kegkawan hikhik ...Umi tak lepaskan peluang masuk kedai mainan nie .... survey2 harga n nak buat pilihan mana yg nak belikan irfan tuk besday nie .....
Agak2nya ape ek yg ayah nak belikan ...
ayah nie misteri sikit ... kengkadang tetiba je ade ...
www.tips-fb.com

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:22 PM 4 comments
SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

N3 kali nie umi nak join satu lagi contest .... hehehe ..
hasil dr jln2 ke blog lea si ibu khalif & khilfi ..
mEnarik cz asyik join yg senyum2 je kan ... kali nie yg serius lak ...
ANJURAN DARI BLOG IBU RIFQI

TARIKH TUTUP : 31/12/2009

HADIAH : MISTERI !!!!


KEPADA SEMUA KAWAN2 MEH LA JOIN CONTEST UNIK NIE ...
KALU BERMINAT MEH LE TGK KAT SINI YE , ADA SYARAT-SYARAT YANG PERLU ANDA PATUHI....


NAMA : MUHAMMAD IRFAN HAZIM B. MOHAMMAD SHAH
UMUR : 11 BULAN 1 MINGGU

TARIKH LAHIR : 25 DECEMBER 2008

nI la rUpe iRfAn kALau kOmPius... mula La nAk sEriUs ...

www.tips-fb.com

Wednesday, December 16, 2009

HUJUNG MINGGU PART 1

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:35 PM 3 comments
Oleh krn hr keluarga kitaorg plan nak lunch pizza hut ... nak try pizza baru ie ..... ngan tak melengahkan masa ayah ngan sukecita bawa we all gi lunch pizza hut .... salad nie umi yg design tau ... padat & lengkap hehehehe ... byk layer ... perlu kepakaran tuk design mangkuk yg kecik nie hikhik ... MySpace
Irfan cam biasa mesti nak melekat ngan ayah dia .... sambil ngorat awek pizza hut ...
siap berebut tu ... MySpace
Meh tengok video irfan ngorat awek sambil kn pizza hut .... MySpace
www.tips-fb.com

Tuesday, December 15, 2009

Pangkalan Kota

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 6:22 PM 3 comments

Majlis perkahwinan uncle mican nie selain berdepan ngan makan sultan mahmud mangkat dijulang ... dekat gak ngan pengkalan kota ni ...
jln kaki tak sampai pun 5minit .... umi cam biasa la geng ngan anty zura je ... yg lain simpan bini huhuhuh so napak la bujang dia wakakaka ....
ayah & the geng suke la cz suke memancing .... tu yg kengkadang umi and irfan ditinggal kt umah 12 jam termasuk waktu keje .... pasni uncle farid duk kl hehehe
tak de la geng nak mancing abis keje hikhikhik ...
Dalam perjalan balik jln seua clear .. tak de jem ... so cepat la sampai ... ternampak the store ...singgah la jap cuci2 mata ayah kata ....
irfan ngan excitednya amik semua yg dia leh capai .... pening ayah dibuatnya ...
www.tips-fb.com

CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:42 PM 1 comments
La ni mmg tengah demam ber giveaway & contest ... ... so ubat demam nie mesti la memenuhkan n3 ngan contest hikhik MySpace kali nie contest ditaja oleh blog afidah arif .... penganjur nie tengah cari style2 yg baru dlm gaya bertudung ... so ngan tamaknya umi letak pic yg menawan hehehe.. menawan ker hikhikhik ...

Nama Model Glamor : Noor Afzan
Story mori : Tudung ct yg cun nie nur dpt dr salah satu Koleksi D'Nurboutique
actually byk lagi koleksi dnurboutique nie... meh la singgah sana tengok... tak rugi singgah hehehehe ...


kalau ade sesape yg nak join contest nie meh la singgah blog afida arif tuk detail syarat penyertaan.... MySpace
www.tips-fb.com

Majlis Perkahwinan Geng Ayah

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:22 AM 3 comments
Nak dijadikan cerita .... minggu nie tak balik kg ....
so minggu nie ada lah minggu keluarga hehehehe ....
Hari keluarga dimulakan ngan majlis perkahwinan kawan hubby di kota tinggi .....
banyak tul dugaan nak kesana ... ada 2 kemalangan ...
yg petama melibatkan lori beso ni ngan kete ....
satu lagi kete ngan kete ....
so jem la memanjang ...
Akhirnya sampai gak ke Majlis Si Uncle mican( nama glamor) heheheh ...
tema merah putih ....
majlis yang sederhana tapi cukup meriah ....

Irfan cam biasa la .... tak senang duk diam ... pastu nampak banyak kerusi lak tu ....

kalu bo selagi ade kerusi dia nak menjajar SEPANJANG MEJA .....

nasib la byk uncle & anty yg suke LAYAN ngan irfan ...

so tak la umi n ayah penat sgt melayan gelagat irfan nie ....Pantang ade peluang .... irfan mmg suke ngan uncle mican nie hikhikhik ....

nape ek ?????

agaknya cz nama isteri uncle kot hihihihi .... sama ngan nama umi dia wakakakakaka ....

Ni lah gambar kenangan kami semua di majlis uncle mican ..... oh ye umi mmg tak bo diri tegak cz akan melindung org belakang hehehhe ...

UCAPAN TUK PASANGAN

KAMISAN & NORAFZAN ....

SEMOGA DIPANJANGKAN JODOH HINGGA AKHIR HAYAT

&

MEMILIKI ZURIAT YG SOLEH SOLEHAH ....

AMIN ..

www.tips-fb.com

Monday, December 14, 2009

Besday cik wawa

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:55 AM 2 comments
Jumaat mlm sabtu irfan sekeluarga gi umah nenek lela .... cz besday cik wawa yg cute nie ....
oleh kerana dpt tahu lambat so tak sempat la nak belikan adiah yg mahal hehehehe ....
we all sampai pun dh kul 10mlm ... huhuhu nasib baik ramai yg lum balik ....
tp ok gak so tak sesak ngan org ....

nie je kek yg tinggal .... ayah n irfan je yg mengadap ....

yg penting dpt jumpe nenek sekeluarga kan ....???
irfan yg stady and rifkah yg mengejar camera umi hehehehe ...
Umi lupa nak bawa kasut irfan .... so irfan main atas jln raya nie berkaki ayam ...
ayah ajar hikhikhik .... sibuk nak berjalan sendiri tapi takut jatuh ...
www.tips-fb.com

Friday, December 11, 2009

Kenduri Walimah

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:12 PM 1 comments
Begini lah irfan kalau kalau irfan jumpe tok ki dia .... tok ki dh tak leh buat keje lain ...
nak kene layan irfan jer .... (macam la tok ki dia sorang) .... cian tok ki .... semua pun heran mape la ucu satu nie lekat ngan tok ki yg garang tu hehehehhe ...

Tuk kenduri kali nie tak ramai yg dapat balik cz majlisnya ari selasa .... ade yg tak dpt cuti ... so yg balik cuma mak long n family, pak ngan & family, irfan n family, pak uncit n mak su. 10 dulang abeng semuanya .... umi (baju biru) bz so irfan ayah yg jaga sambil baca doa kt depan ...
Haaaaa ... Nie lah dia pak uncit bersama ank2 pak ngah hehehehe ... pak uncit ni yg bakal naik pelamin minggu depan di sabah .... irfan n family tak dpt gi sabah cz ayah ade keje penting .... so yg gi sabah hanya tok ki, nenek, maklong n pak ngah .....

semoga selamat pegi n balik bawa menantu .... Amin ....


sekian aktiviti minggu ini ...
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE