Saturday, April 30, 2011

mahajara lawak jozan 4

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 9:58 PM 0 comments
Mood time ni : layan je...


i like it hahahaha....

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

ape-ape je....

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 5:39 PM 0 comments
Mood ari ni... ape2 je....

Sejak 2 menjak nie... rasa cam mati idea lak nak berblog.... kawan2 pun dh berkurangan... yg komen lagi la tak de... tapi tak pe.. cz tujuan blog ni selain carik kawan maya.. nur jadikan luahan rasa hati umi tuk anak2 dan suami....
dengan harapan anak2 dan suami membaca dimasa terluang... supaya mereka lebih mengetahui betapa umi menyayangi mereka dan mengharapkan balasan kasih sayang yg melimpah ruah hehehehe.... ( tamak nie... hahaha ) MySpace

Aktiviti ari nie tak seperti biasa....

ayah pagi2 lagi dah gi keje..... petang sambung gi mancing ngan geng mancing ayah la hehehe.... balik lewat la tu....

Umi lak dr pagi siapkan ank2... masak nasi ayam... makan bersama irfan.. berblog walking.. update fb dan update blog hahahaha... sunggu bz umi ari nie... oh ye kemas umah sikit2 je hikhikhik.... ( mana la bibik nie tak sampai2 )...
Sambil2 dok pikir contest ape yg nak dianjurkan.... MySpace

Tu je la tuk ari sabtu nie.... Semoga sok lebih menyeronokkan dr ari nie.... Semakin ari semakin seronok... MySpace

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Friday, April 29, 2011

Berita Gembira

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:52 AM 2 comments
Assalamualaikum,,,
mood n3 nie.. happy

Nur nak anjurkan satu contest.....
masih lagi dlm perbincangan ngan pihak penaja....
kalau ade byk penaja lagi meriah kot hehehehe...

harapan nur... semoga masih ade yg sudi menjoinkan diri tuk contest nur nanti hehehehe..

happy selalu...

tq


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Thursday, April 28, 2011

9 Cara Rawat Selulit

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 2:20 PM 0 comments
Assalamualaikum semua....

n3 kali ni info tuk umi sendiri dan tuk mereka yg rasa nie penting... hehehe

Selain dari tubuh yg berisi @ gemuk, selulit adalah antara satu lagi situasi yang paling tidak digemari wanita. Yg lebih mengejutkan 90% wanita dewasa memiliki selulit..

Selulit sesekali berkaitan ngan obesiti. walaupun sukar tuk menghindarinya, namun masih dapat cara tuk mengurangkan selulit..

1. Banyak minum air - minumlah air 6-8 gelas sehari bg menyingkirkan setiap lebihan natirum yg menyebabkan kehilangan cairan di dlm tubuh. Jika bosan ngan air putih cuba la teh herba @ jus buah. kadar cairan yg tinggi menjadikan kulit lebih lembut.

2. Olahraga - Berat badan berlebihan akan lebih memburukkan selulit anda. jika anda menggabungkan program latihan kardiovaskular bersam latihan untuk otot kaki is dpt membantu mengurangi selulit.

3. Gosok tubuh - Menggosok kulit dpt membantu membuang sel2 kulit mati, merangsang perjalanan darah dan meningkatkan aliran limfatik anda. Hal ini dpt membantu mengurangkan selulit. tuk hasil terbaik gosok badan anda 2 kali sehari setiap kali mandi.

4. Lembabkan kulit - Krim tuk selulit sedah banyak dipasaran. bg memperoleh hasil yg lebih maksimum, amalkan olahraga serta makan dan minum yg sihat. gunakan pelembab kulit 2 kali sehari dpt membantu kulit lebih mulus dan elastik. amalkan setiap hari.

5. Perbanyakkan asid lemak perlu - Asid lemak perlu dpt membantu memperkuat jaringan sekitar lemak sehingga membantu mengurangi selulit. makanan g kaya dgn asid lemak ini dpt membantu mengurangkan sel2 lemak. antara makanan yg mengandungi asid lemak esensial adalah minyak zaitun, minyak ikan, minyak biji beri hitam dan sebagainya.

6. Banyaakkan makanan berprotein - Protein dpt membantu kerna is mengandungi albumin yg membantu menyerap lebihan cairan. Cuba makan 3 hidangan ikan, kacang-kekacangan dan biji-bijian setiap hari bg mendapatkan hasil terbaik mengurangi selulit.

7. Urutan - dengan urutan dapat mengurangkan stress, meningkatkan perjalanan darah dan tak kurang juga dapat membantu mengurangkan selulit.

8. Kurangi Stress - Stress menyebabkan perubahan hormon yg dpt mempengaruhi kulit. kortisol merupakan hormon stress yg bo menyebabkan kulit semakin menipis dan meningkatkan penyimpanan lemak. malah, ia juga melambatkan pengeluaran hormon untuk pertumbuhan kulit sihat.

9. Berhenti merokok - Mahu hilangkan selulit? cuba berhenti merokok. selain dpt membantu mengurangkan selulit dpt juga menhilangkan tabiat buruk ini. tabiat merokok sebenarnya memburukkan selulit yg terdapat pd kulit kerana is menghalang perjalanan zat ke kulit sehingga akhirnya menjejaskan keadaan kulit.

info: majalah wanita


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Selamat tinggal sayang

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:52 AM 2 comments
Salam 1 Malaysia.....
N3 kali ni Sedih....

Nak dijadikan cerita..... gi mana2 je mesti bawa camera..... ade yg best je nak snap.... rasanya semua nak dikongsikan dlm diari keluarga umi nie.... tapi satu kejadian yang amat memedihkan hati umi.....
gedebuk....
camera umi jatuh.. time tu tgh on... biasa ok jer tapi kali ni jatuhnyer menghadap ke depan so canta focus dia jem.....
ayah dh cuba gak la pomen camera tu ... tapi....

hasilnyer ke tong sampah.... MySpace

yg sedihnyer... tak de la n3 yg berpicture ank2 manja umi lagik.... huhuhuhu.

ayat memujuk... MySpace
umi saaaaaayang ayah
Petang nanti umi masak mee kari kegemaran ayah ye ....
dah kenyang... kite rehat cepat mlm ni...
sok bo la belikan umi camera baru ye hehehehe..

muuuuah... MySpace

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Tuesday, April 26, 2011

Diariummi Giveaway

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:34 PM 1 comments
Mood N3... Giveaway hehhe..
CAm biasa mlm je umi banyak la masa depan pc... cz ayah mengantikan tpt umi jaga aleesya....
dlm jalan2 tadi terjumpe la pulak blog Diariummi merupakan kawan baru umi nie... terasa nak join cz nampak ank kembar yg sangat cute hehehe...

KAlau nak join gak bo klik banner ye....
syarat yg sgt mudah hehehehe....

umi tag:
ibu rifkah
zura


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Friday, April 22, 2011

keinginan Abg Irfan

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 1:47 PM 3 comments
Assalamualaikum....
N2 kali ni... teruja hehehe

Nak dijadikan cerita.....
Abang irfan mmg sayang ngan adik dia nie... selalu jaga adik dia .... oleh kerana sayangkan adik so selalu la mintak nak pegang adik dia nie... memula ayah mmg la kasi cz abg irfan lum kuat pegang adik...
Akhirnya Ayah bg gak.... letak je aleesya kt pangkuan abg irfan... punye la suke dia hehehe MySpace
Aleesya lak diam je... siap senyum2 lagi... ye la tahu org sayang dia kan....
good la ank2 umi nie... sayang u all...


Kamu Bertiga Adalah segalanya tuk umi....

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Thursday, April 21, 2011

Nie lah harapan Ku.............

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 2:33 PM 8 comments
Assalamualaikum....
tengok pic dulu yer... hikhik MySpace
Ari nie n3 happy....
Actually pic nie diambil time gi shoping tempat baru KSL.... tapi shoping mall nie kebanyakkannya cina la pengunjung dia... so suasana tu cam kt china hehehe....
oh ye ape yg happy?
bukan dpt gi KSL nie... Tapi....
Umi dapat merasakan sepertimana ibu2 diluar sana yg dapat menyusukan anak time2 syok shoping hikhikhik....
Pic kat atas ni adalah saat yg paling happy buat umi cz sedang menyusukan aleesya.....
oleh kerana dah stand by aleesya akan menyusu so umi beli la nursing cover nie hehehe... sgt la berguna... aleesya pun selesa je menyusu kt dalam tu...

Ok la ni meh tengok pic2 yg abang irfan snap...
*
*
*
*

Ok tak pic2 nie hikhik MySpace
pic ni diambil time umi sibuk menyusukan aleesya... so irfan mintak camera tuk snap pic...
walaupun ade yg gegar n singet2 hehehe tu la kretiviti fotografer ... ye tak MySpace

Aleesya yg dh kenyang.. yum yum yum...
Ayah n Abg Irfan....


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Monday, April 18, 2011

Peringatan tuk Blogger: Blogger mesti guna gmail kalau tak kene delete 25 jun 2011

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:00 AM 3 comments

Assalamulaikum semua....

permulaan minggu yg memenatkan ehehehhe... apepun kene gak la laluinya... cam biasa bangun pagi jer on laptop adiah dari suami tersayang pas lahirkan aleesya....

memula update order dr customer... pastu jalan2 ke blog2 yg best hehehe... than terjumpe lak satu info yg sgt penting tuk semua blogger di malaysia... so nak la sharing ngan yg lum tahu...

Nur dapat info ni dr whitey mommy

mekasih to whitey mommy cz kongsi info nie...

dan berikut adalah info daripada Blog Amanz... dan ini pula version English daripada Buzz Blogger. com [Notis Asal] Jika uall sayangkan blog pastikan membaca semua link2 yang nur berikan ya... mereka ada menerangkan dengan lebih lanjut tentang info ini.

Untuk Mengekalkan blog. Pastikan anda mengambil langkah2 dibawah ya...

1. Create akaun gmail
kalau dah ada... boleh terus tukar...tapi kalau belum anda...sila create ya...

2. Sign in blog macam biasa ( guna email yahoo -contohnya ). Pergi Settings > Permissions > klik Add Authors > Masukkan email gmail > klik Invite.

3. Login akaun gmail > ada email jemputan > klik link untuk pengesahan . Ada notis ” To join this blog as an author, accept the invitation by signing in with your Google Account here”. Jangan takut, klik saja ‘here‘ dan kita dibawa memasuki dashboard blog tersebut.

4. Logout dari akaun gmail tersebut dan login pula menggunakan email yang mula² ( yahoo )

5. Pergi kat Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.

6. Nickname lama dan email lama boleh di remove, Sekarang blog tersebut menggunakan akaun gmail sepenuhnya.

**Kalau anda mempunyai lebih daripada satu blog...pastikan anda ulang proses ini ya sehingga semua blog anda menggunakan akaun Google sepenuhnya...

[Tutorial ini Kredit Kepada Whitey Mommy Sepenuhnya... nur olah pada ayat pertama sahaja]

Terima Kasih Yg Sudi Click

www.tips-fb.com

Saturday, April 16, 2011

Ibu Hadif Giveaway 3/2011

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:43 PM 0 comments
Giveaway ke-2 tuk tahnun nie....
Disamping menambah rakan2 berblog adiahnyer pun menarik hikhikhik..
Giveaway kali ni dari Blog ibu hadif ...
Selamat UlangTahun Yg Ke-2 ye u all...
semoga bahagia dan dirahmati sentiasa...
amin...

Oh ye Giveaway ni Ditaja Oleh Kedai Huffaz


Nak join giveaway ni klik je banner ye...

wassalam...

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Wedding Anniversary GiveAway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:22 PM 0 comments
Sambil berjalan2 ke satu blog ke satu blog.. ternampak lak giveaway mommy jue nie...
lagipun dah lama tak join mana2 giveaway ... so nie lah giveaway pertama thn nie 2011...
kepada yg nak join bo la klik banner ye...

So umi nak tag..
mummy sofia
&
ibu rifkah

sila la amik ye...

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Thursday, April 14, 2011

Giveaway .. giveaway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 7:43 PM 0 comments
Assalamualaikum kengkawan....

Dah lama rasanya tak buat giveaway kat blog ni kan huhuhuhu....
Ada gak la terpikir nak anjurkan giveaway or contest ...

la ni pun tengah duk pikir2 giveaway ape ek yg nak dibuat...????????????
apapun dlm masa terdekat ni akan ade giveaway dr blog nur nie hehehe
kalau ade yg nak menyumbang idea bo je hehhe...
so banyak la pilihan...
ada idea cite je kt komen ye...

kepada yg nak jadi penaja sila la ym or email nur ye..
nur_s80@yahoo.com.my


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Tuesday, April 12, 2011

Isap Jari

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:12 PM 0 comments
Perkembangan aleesya....
Berat aleesya kini 3.7kg..
kini aleesya dah pandai isap jari kalau umi lambat datang tuk mimik hehehehe....
kadang tu sampai bunyik2....

dah pandai berbual ngan abg irfan ....
dh pandai ngadu ngan ayah huhuhuuhu ...

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Saturday, April 9, 2011

Nuffnang Send Wit Hehehehe

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:16 PM 3 comments
Akum semua,

n3 kali ni saje nak kongsi cite hehehe.... nie kali ke2 umi cuba claim wit dr nuffnang....
Alhamdulillah so far tak de masalah...
Jutaan terima kasih kepada yg sudi singgah n clik nuffnang umi ye...
kalu ni claim tak banyak hikhikhik...


Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE