Sunday, October 25, 2009

"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:14 PM 6 comments
JOM MERIAHKAN LAGI CONTEST NIE HEHEHEHE
Syarat2Nya sangat mudah......
Kategori 1 ( blogger )

1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............ ( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )
2) pastu link kan blog D'Nur Boutique kt bloglist korang...
3) mesti join followers D'Nur Boutique
4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D'Nur Boutique...
5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk
"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"....(tajuk nie jer yg diterima k)
6) letakkan gambar yg nak dipertandingkan...
7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie berserta nama penuh, alamat, no tpn, email
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Kategori 2 ( terbuka )

1. Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............
( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )
2) Send gambar yg nak join contest melalui email
dnurboutique@yahoo.com
3) lastly, tinggalkan nama penuh, alamat, no tpn, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang nak send adiah hehhehe ......
Bermula Dari 11 Oct - 30 Oct 09nak tahu hadiah2 nya???..
akan di update kemudian....
(Yang pasti dr Koleksi D'nur Boutique)
www.tips-fb.com

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:48 AM 5 comments
ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.
EN3 KALI NI SPECIAL CKIT CZ EN3 YG KE 100
SO UMI NAK CUBA NASIB TUK JOIN CONTEST NI HEHEHE
LAGIPUN UMI DAH LAMA TAK UPDATE BLOG CITE ANAK UMI NI HHUHUHU..
HOPE YOU ALL ENJOY NGAN CONTEST NI...
Hadiah yang ditawarkan adalah:
Pemenang Utama x 1 org
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

NAMA SICOMEL : MUHAMMAD IRFAN HAZIM B. MOHD SHAH

UMUR SICOMEL : 10 BULAN

INI LAH PIC ANAK UMI YANG SENTIASA HAPPY HEHEHE,

NI JE YG TINGGAL YG LAIN HILANG CZ HD ROSAK HUHUHU.

( DPT JG PEMENANG SAMPINGAN PUN OK LA HEHEHEHE)

Cara2 penyertaan?
~Jadi Follower
SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda #DONE
~Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke
entri ini #DONE
~Buat entri mengenai
Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda #DONE
~Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai. #DONE
~Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya. #DONE
~Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke
SMILEYKIDZ . #DONE
~AMARAN: no link back will be disqualified #DONE
~Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.#DONE

Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
~Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
~Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
~Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
~Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
~Entry anda HANYA akan di adili oleh
SMILEYKIDZ.
~Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
~Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
~Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

SO..... APA PIKIR LAGI MEH LA KITA BERAMAI2 MEMERIAHKAN CONTEST NIE HEHEHEHE.

SEMOGA BERJAYA TUK SEMUA ANAK2 KU...
www.tips-fb.com

Friday, October 16, 2009

:: Masuk University Lagik Part 1 ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:58 AM 5 comments
Salam semua,
Baru2 ni nur ada dapat pesanan satay sebanyak 10 ribu cucuk...... kat UTHM batu pahat. Pada mulanya permintaan 30 ribu tapi umi tak sanggup cz majlis tak sampai 2 minggu je lagi, mengenangkan lambat kompom so stok tak cukup cz customer yg dh kompom order tahun ni je dh nak lebih dr 15ribu cucuk....huhuhu .... tapi umi tetap bersyukur cz rezeki keluarga umi masih ada....
Hehehehe... majlis lum mula mkn tapi dh ramai yg tunggu kat tepi gerai ..... mmg kalau bau satay... tak dpt nak ditahan2 kan? hahahahaha

Orang kuat Puteri Catering hehehehe .... Adik2 umi nie la yang selalu membantu .... pekerja bank bakar satay wakakakaka...


Umi pun tak melepaskan peluang tuk membantu.... umi ni special ckit..... kalau event besar je umi tolong hehehe...
Irfan pun tak ketinggalan tuk membantu tok bah memeriuhkan suasana di UTHM..... bagus anak umi ni ek.... tak meragam pun sepanjang majlis dijalankan ..... tq to mak chu cz jaga irfan hehehehe ..... cz umi bz kipas satay....
www.tips-fb.com

Sunday, October 4, 2009

:: Bunga Api ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:21 PM 0 comments



setiap thn ni acara yang kami tunggu2. acara ni cuma ada kat umah tok ki irfan jer cz pak ngah yang bawa. ada lebih kurang 140 das...........
www.tips-fb.com

Saturday, October 3, 2009

:: Raye Part 3 ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:41 PM 4 comments
Time ni dalam perjalanan beraye ke umah buyut2 irfan.
mmg acara keluarga umi hari raye ni gerak ramai2 gi umah2 buyut yg masih ada. bukan ape takut tak kenal sedara nanti.
sebelum2 ni umi pegi mesti ngan tok bah. kali ni umi yg bawa adik2 umi gi menziarah umah buyut2 irfan. actually time ni ade 8 kete kat depan semua adik beradik nenek2 irfan ade ( adik beradik nenek irfan ade 11 org).
ade gak yg tak dpt join cz beraye umah mertua dan ade yg dh jadi org penting dihari raye so tak leh la tinggalkan umah cam tok bah.
Bagusnya anak umi ni kan..... ngantuk pun tak meragam ... kete bergerak tido .. kete berenti nak ikut ayah .... so senang la umi nak borak ngan tn2 umah.
cuma kalu mlm la tido tak lena cz penat ....mana taknya hari raye pertama je dr pagi ke ptg beraye..... tu pun nasib ayah irfan ni sesama jaga irfan ... tak la umi sorang je yg terjaga ...
terima kasih bang.
www.tips-fb.com

Friday, October 2, 2009

:: Impian Raye umi ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:29 PM 4 comments
umi yakin semua kawan2 blogger umi mesti ade impian yg sama cam umi dari dulu lagi ......... dapat bergambar di samping suami & anak dan bahagia di dlm kesyukuran. Tak dapat umi gambarkan betapa umi bahagia setelah impian umi tercapai.
umi senantiasa berdoa diberikan suami yang dapat menyayangi umi seadanya dan dapat membahagiakan umi, disamping diberi peluang mendidik zuriat yang telah diamahkan Oleh-Nya ...................
Airmata mengalir tanda betapa umi bersyukur memiliki apa yg telah di takdirkan buat umi.
Terima kasih Ya Allah, Ku panjatkan setinggi2nya rasa kesyukuran diatas nikmat yang telah diberikan ... Sesungguhnya hanya Mu Ya Allah yang lebih mengetahui mana yang terbaik tuk hamba mu.
www.tips-fb.com

Thursday, October 1, 2009

:: Minta pandangan semua ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 6:59 PM 3 comments
Akum Semua,
Nur nak berkongsi and mintak pandangan kawan2 sekalian tentang pendidikan awal anak. Keberkesanan program2 yang tumbuh bah cendawan la ni. Baru2 ni nur ade gi satu seisi kat tmn molek jb Smart Activates Intellectual Delegate In National Achievement( SAIDINA). bagusnya program ni ada byk aktiviti tuk ibubapa dan ank bagi satu jangka masa yg panjang.

Bagi nur program yang berkaitan ngan ank yg masih kecil ibubapa la yg memainkan peranan yg lebih. Masih perlukah pertolongan pakar? kalau dipikir-pikir agaknya la brp jam para pakar kanak2 dapat bersama ank mereka ek? atau kajian dilakukan pd ank org lain?
Sebagai ibubapa kita mmg nak yg terbaik tuk ank2 kita demi memenuhi tanggungjawab sebagai ibubapa.

org tua kita sendiri contohnya, sentiasa mengaharapkan yg terbaik untuk kita walaupun kita sudah menjadi ibu kini. ibubapa kita dulu tak sekolah tinggi malah ade yg berkesempatan ke sekolah, tapi dpt mendidik ank sehingga berjaya ke menara gading. adakah kita masih perlukan bantuan pakar kanak2?


Seandainya kawan2 tersayang umi nie ade pengalaman and pernah join meh la kongsi ngan nur. Cz buat masa ni nur and hubby cuma dedahkan irfan ngan huruf hijaiyah, abc, 123 and lagu2 yang boleh memberangsangkan minda irfan. apa yg nur perhatikan irfan ni jenis focus pada suatu yg dia suke tengok. Kalau kita nyanyi abc pun dia akan dengar sampai habis sambil ketawa n goyang kaki. semua nur dptkan dr intenet. actually nur start dr irfan dlm perut lagi.

ini lah hadiah yang nur dapat kerana menghadiri seisi tersebut katanya nilai 2 kotak ni RM 350.



Semoga kita dapat manfaat bersama, demi ank tersayang.....
www.tips-fb.com

:: Gelagat Di Hari Raye Part 2 ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:52 PM 2 comments
Walaupun tak semua adik beradik hubby tak beraya kat cn, tapi kami tetap memeriahkan suasana ......... Selepas bermaaf maafan sedih2 ... kami hiburkan hati ngan snap pic tuk kenangan. Gambo bersalam2 tak dpt snap huhuhuhu ...... umi pun apa lagi syoknyer berposing cam anak dara hehehehe ... irfan mana? hehehe irfan cam biasalah kalu tak ngan tak ki ngan cik ti la ..... kalu gini leh la umi mintak adik tuk irfan kat ayah hehehehe ......

Pas posing2 ni umi and ayah nak bawa irfan gi umah tok bah lak..... hehehe tapi tak dpt snap pic cz tetamu tok bah tak renti2 dtg huhuhu ......... so umi letak pic raye 2008 time ni irfan dlm perut umi lagik hehehehe ..... Tunggu part 3 yeerrr
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE