Tuesday, November 24, 2009

Al-Fatihah ... Umi Redha ..

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:07 PM 18 comments
Salam sayag tuk semua kawan2 umi.
Akhirnya kisah sedih yag umi rasakan baru2 nie telah pun terjawab .....
Namun umi redha ngan ketentuannya ...
Kemarin kita seua dikejutkan ngan berita gembira tentang umi hamil dan irfan akan menjadi seorg abang ....
Kini ia hanya tiggal kenagan ....
Umi telah keguguran dan janin yg umi kandung telah pergi untuk selamaya ... janin yg hanya bertahan 6 minggu ....
memang umi tak rasa sebarang kesakitan namun umi dapat rasakan perasaan hiba akan menimpa umi ...
Umi harus kuat ....
umi harus tabah ...
umi harus lebih merelakan ...
kerana irfan masih memerlukan kasih sayang dan perhatian dari umi ...
walaupun sedih umi masih mampu tersenyum ... Umi harap umi dapat terus tabah dan lebih bersemangat .... dan akan terus mencuba tuk dptkan irfan teman bergurau senda dirumah ( adik ) ....
Doakan nur ye kawan2 ...
emoga nur lebih tabah menghadapi dugaan ini ....
Terimam kasih semua ...
www.tips-fb.com

Sunday, November 22, 2009

Jln2 ke Angsana

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:48 PM 2 comments
Ari nie ... mak chu dtg umah hehehehe ... cz la ni ukm dh start cuti ... sebelum balik kg ak chu singgah jupe irpan dulu ... ade la geng ui n irfan nak jalan2 ... ayah tak kasi umi gi berdua jer huhuhuhu ... alang2 dh ade geng tak akan umi nak lepaskan peluang hikhikhik ....
kita org tak la gi shoping sakan ... just window shoping ...
actually gi angsana just nak anta repair maxi dress yg umi beli online dr maxi dress shope .. banyak maxi yg cantik2 tau hehehe ...
masuk ke badan buku .... wahhhh irfan bukan ain excited tengok buku byk2 ... ca kt umah la seua dia nak turunkan dr rak .... dh penat duk selak2 lak hehehe ... pandainya muhamad irfan membaca ( membaca ke ? hehehe .. tengok gambo je )...
www.tips-fb.com

Saturday, November 21, 2009

mari memanjat hehehe

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:09 PM 2 comments
la ni irfan dh pandai panjat memanjat huhuhu ... ape pun you all abaikan la ye rak yg dh tua n bersepah tu hehehe
semua tpt di nak panjat ... umah umi nie tak de sofa2 hehehehehe
so tpt panjat irfan rak tv nie and meje jepun je ... nampaknya nak mintak ayah pindah umah cepat nie hehehehehe ... cz umi tak nak beli perabot kt umah selagi tak pindah umah hikhikhik ....
irfan sangka umi tido kot hehehhe .. tu yg dia berani cuba nak panjat rak tu ... wal hal umi sedang berbalas msj ngan customer yg nak order tudung hehehehe ... percubaan yg baik ye sayang ... tapi sayang tpt tu bahaya so no no no hikhikhik ....
www.tips-fb.com

Umi beremosi huhuhuhu

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:14 AM 6 comments
salam semua....
n3 kali nie cite pasal umi hehehehe ....
walaupun umi disahkan peknen oleh alat yg umi beli kat 7E .... umi rasa tak sedap hati ...
mungkin betul la yg alat tu brth hehehehe .... ari ahad nie baru ayah nak bawa umi gi jumpe doc yang sama ngan ipan dulu eh kemarin ... dulu lama sgt hikhik .... harap2 semuanya baik2 je .... walaupun ni kandungan ke 2 perasaan gementar tetap ada .... pelbagai persoalan dh timbul di kotak pikiran umi ....
umi harap kesibukan umi nanti masih dapat memberi sepenuhnya perhatian tuk ank2 umi & hubby tersayang .....
terima kasih sayang kerana menyayangi umi hingga kini ...
umi nak ucap jutaan terima kasih pada kawan2 blogger yang dah banyak memberi sokongan terhadap bisnes umi ..... bisnes umi mmg kecik .... sekadar mengisi masa yg terluang sambil dpt menambah pendapatan keluarga yang kecil nie ... namun umi amat rasa bertuah ... walaupun kwn2 blogger nie tak pernah bersua muka ... mereka tetap perihatin terhadap rakan yg lain ...
@
@
@
@
@
Umi takut ....
umi jadi takut kalau terbayang kegembiraan hari ini akan menjadi kisah sedih pada umi ...
umi takut ....
umi takut tak dapat menjadi umi yg sempurna tuk ank2 & suami tersayang ...
umi takut ....
kalau setiap kali umi ingat kata2 bersama tak berarti selamanya ...
umi takut ....
takut dgn banyak perkara ...
@
@
@
@
NAMUN ...
kawan2 blogger la yang banyak memberi umi semangat ....
yg selalu memberi motivasi ngan setiap kisah hidup mereka ...
suka duka mereka buat umi kuat semula ...
umi sedar ...
takut bukan ubat yg terbaik tuk tenangkan hati kita ...
kini umi redha & bersyukur ngan setiap ketentuannya untuk umi .... semoga masih ade kegembiraan dihari esok ....... bersama la kita merasai nikmat yg telah di berikan pada kita semua ... ( keluarga bahagia )
TERIMA KASIH SAYANG CZ MEMAHAMI UMI ....
TERIMA KASIH TEMAN ...
TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA ....
UMI HARAP SGT HUBUNGAN MAYA YG KITA JALIN NIE AKAN KEKAL UNTUK SELAMANYA DIHATI KITA ....
AMIN ....
entah kenapa umi sayu hati malam nie ....
www.tips-fb.com

Monday, November 16, 2009

Ni maknanya +ve ker?????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 7:57 PM 12 comments
Oleh kerana terlalu kompius umi tak dpt tahan misteri yang umi hadapi..... ngan tak sengaja umi singgah 7eleven tuk beli tester nie..... pagi tadi umi pun cuba test tuk kali pertama .... ni lah hasilnya ...
ni bermakna irfan akan dpt adik ker????? hehehehehehe
bila agak nya nak gi jumpe doc ek????...

nampaknya pas ni ayah kene cuti memancing lagik la hhahahahaha ..... suke nya umi.... so ayah akan ade kt umah sentiasa selain keje....
www.tips-fb.com

Sunday, November 15, 2009

Buku Inspirasi Contest

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:48 PM 1 comments

Assalamualaikum w.b.t

Dalam umi berjalan2 dr blog ke blog umi ade jumpe satu contest yang unik and lain dari yg lain ... hanya jawab 2 soalan jer yg dikemukakan oleh Puan Masayu.... so umi nak la mencuba nasib kalau2 ade peluang hehehhe ...

Syarat-syarat

1.Anda perlulah menjadi follower blog ini
2.Pautan blog naufal di blog anda
3.Letakkan buku pilihan/contest di side bar blog anda
4.Siarkan entri berkenaan contest ini di blog anda dan pautan contest ini
5.Tarikh tutup sehingga diberitahu kelak
6.Buku pilihan adalah berdasarkan kesesuaian jawapan anda.
7.Terbuka kepada wanita/pelajar/lelaki (jika mahu hadiahkan kepada isteri)
8.Sila nyatakan/tinggalkan komen untuk mudah saya menjejaki anda

Anda layak

1.Pautan blog anda ke blog ini
2.Sekiranya anda melakukan bisnes online ataupun konvensional, anda layak untuk ditemuramah.
Artikel berkenaan bisnes anda akan dimasukkan dalam mana-mana laman web, blog, buku atau ebook.

Jawab soalan mudah berikut:

1.Apakah status anda kini?

Wanita bekerja dari rumah (WAHM)
2. Apakah impian anda pada masa hadapan?

Nur ingin menjadi seorang ibu yg sentiasa ada setiap kali keluarga memerlukan saya disamping dapat menjana pendapatan tambahan untuk simpanan masa depan anak2 dan keluarga..... Ingin mempunyai jadual kerja yg lebih fleksibel. Kini saya ada berniaga secara kecil-kecilan secara online. Nur masih mencari peluang2 yang dapat memantapkan perniagaan yang telah nur mulakan secara online. Dlm keadaan ekonomi yang tak menentu sekarang ni, banyak yang perlu difikirkan dan dilakukan.......

Buku pilihan Nur :

www.tips-fb.com

Friday, November 13, 2009

BABY WITH THE CAR CONTEST

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:19 PM 1 comments
Contest nih dianjurkan oleh Mrs faez Link ... terbuka pada semua bb didawah 5 thn hehehe irfan mesti la leh join ... dlm contest nie ade 2 kategori dan setiap kategori ada pemenang untuk baby boy and girl untuk 1st Place, 2nd Place and 3rd Place. So akan ada
12 PEMENANG

Kategori 1
..: Aksi Paling Berani :..
Nama anak bertuah : Muhammad Irfan Hazim B. mohamad Shah
Jenis kereta : Kereta Kancil
Celoteh : irfan nampak sgt berani duk atas bumbung kete hehehe... selambe jer...


Kategori 2
..: Aksi Paling Sopan :..
Nama anak bertuah : Muhammad Irfan Hazim B. mohamad Shah
Umur anak bertuah : 10 bln 3 minggu
Jenis kereta : Waja
Celoteh : irfan kalau naik waja mmg sopan hehehe org lain tak pakai tali pinggang dia la yg bising... nampak sopan kan duk belakang pakai tali pinggang sambil reply sms ngan cik tie hehehe ...


.. : NAK JOIN ? APA YANG NAK KENA WAT? :..

KLIK SINI KALAU NAK TAHU APE YG KENE BUAT TUK JOIN CONTEST NIE....

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Disember 2009 pukul 11.59 mlm.
Top 5 bagi each kategori akan diumumkan pada 5 Disember 2009 dan Pemenang akan diumumkan pada
7 Disember 2009 bersempena AGM Prosboc
www.tips-fb.com

My Sweet Little shop Giveaway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:53 PM 1 comments
Herm.. sempena pembukaan onlinebabyshop My sweet little shop nk bagi giveaway kat kawan2 di blog.

TARIKH TUTUP NYER SAMPAI 30 NOVEMBER 2009

sebelum tuh korang kena wat beberapa syarat mudah:
1. cambiasa mestilah kena jd follower
my sweet little shop n add my sweet little shop dlm bloglist korang # done
2. letak banner atas ni kt sidebar korang n link sekali ke giveaway nih # done

3. wat entri psl giveaway nih # done

4. jgn lupa link back ke blog nih.. # done

6. tgalkan link da siap kt ruangan komen bwh ni.. # done

Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah...so nie cam lucky winner ler...Seramai 3 orang pemenang bertuah akan dipilih..so kawan2 tunggu aper lagi..moh ler join my giveawaynie... Disamping tu korang leh ler jenguk2 n membeli barangan yang ada kat blog nie..murah..murah..semuanya...

marilah beramai2 singgah di my sweet little shop nieee....

www.tips-fb.com

Thursday, November 12, 2009

Kenapa ek? kompius la umi...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:42 PM 10 comments
HEHEHE KALI NI N3 TTG UMI JEK ...... MySpace
UMI TAK BERAPA NAK SIHAT LA LATELY NIE.....
WALAUPUN KURANG CHAT, TETIBA JE SELERA MKN DATANG SEMULA HAHHAHAHA.....
MMG RASA NAK MAKAN JE .... BIASANYA SEPARUH SENDUK NASI JE ...
LA NI 2 KALI TAMBAH.... NAMPAK GAYANYA MONTEL BALIK LA UMI HUHUHUHU.....
ARI NI DAH MASUK 4 HARI UMI LEWAT HIKHIKHIK .... ADAKAH IRFAN AKAN DAPAT ADIK ??????OH GEMBIRANYA KALAU YE HAHAHAHA .... MySpace
KALAU TAK PUN TAK PE ....
NANTI UMI CUBA LAGIK HEHEHEHE.........MySpace
HANYA ITU CETITA TUK N3 NIE ....
WASSALAM.... MySpace
www.tips-fb.com

Wednesday, November 11, 2009

Jatuh bersama kerusi

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:34 AM 3 comments

NIE LAH AKTIVITI IRFAN KALAU JUMPE TEMPAT LUAS HEHEHEHE.... KAT UMAH TOK KI.... IRFAN MESTI NAK TOLAK KERUSI NIE.. SELAGI TAK TERGOLEK SELAGI TU LA TAK BERENTI...... TO YOU ALL YG ADE MASALAH TERKEJUT ATI2 TENGOK VIDEO NI YER HEHEHEHE.... IRFAN TERGOLEK DOK .... HUHUHUHUHU

www.tips-fb.com

Sunday, November 8, 2009

RUTIN HARIAN

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:51 PM 6 comments
Seperti kebiasaannya..... irfan akan bangun pagi kul 7pg....MySpace dpt dengar lagu alif ba ta..... minum susu, main baldi jap hehhehe.... pastu tido lagi..... ha ni la rupa irfan bangun tido kali ke-2.... turun je buai terus mengadap komputer ajaib nie..... mana tak ajaib tak pernah turn off langsung.....hehehehe MySpace
www.tips-fb.com

Saturday, November 7, 2009

BALDI VS IRFAN

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:29 PM 1 comments

NI LAH KREATIVITI AYAH IRFAN HEHEHEHE...... ANK ORG LAIN DAPAT BASIKAL TUK DITOLAK N NAIK...... TAPI IRFAN AYAH KASI BALDI MERAH N BIRU HIKHIKHIK .... MySpaceAYAH KATA DULU AYAH PAKAI BESEN JE... PANDAI GAK JALAN HEHEHE MySpace

KEPADA IRFAN HAVE FUN YE SAYANG....

www.tips-fb.com

Friday, November 6, 2009

GELAGAT YG COMOT

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:29 PM 2 comments

SBENONYA SUSAH NAK SNAP PIC IRFAN SENYUM AND KETAWA... CZ KALAU DIA NAMPAK UMI ON CAMERA DIA SIBUK NAK TENGOK MUKE DIA JER... DLM VIDEO OK GAK HEHEHE

www.tips-fb.com

IRFAN YG COMOT

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:21 PM 5 comments

N3 KALI NI JUST NAK TUNJUK IRFAN COMOT MAKAN COKLAT.... AYAH LAK SAJE JER... AYAH KATE BIAR DIA BELAJO MKN SENDIRI..... MySpace

www.tips-fb.com

Thursday, November 5, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:33 PM 5 comments
DAH NAK BERSAWANG BLOG IRFAN NIE HEHHEHE.....
LUM ADE CITE TERBARU TTG IRFAN TAPI N3 KALI NI UMI NAK IFRAN JOIN CONTEST DR KAWAN UMI .. elizakru.blogspot.com
*
*
*
*
*
Sempena meraikan our 5th Anniversary on 17th November 2009, saya dengan kecik besar hati ingin organized :
CUTEST BABY IN BLUE CONTEST
secara rasminya contest ini dilancarkan dari: 24 October 2009 hingga 17 November 2009
TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung #DONE
2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini.. # DONE
3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda # DONE
4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini # DONE
5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru # DONE
6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda. # DONE
Pic yg dipertandingkan ialah.....
MySpace

irfan diatas kereta pertama umi hehehe... memek muke kompius tu...

Hasil buli dr ayah dan umi hikhikhik dlm baldiirfan ngan baju n topi keje ayah...

NAMA BOY IN BLUE NI : MUHAMMAD IRFAN HAZIM B. MOHAMAD SHAH

UMUR DIA PULAK : 10 BLN 1 MINGGU 4 HARI

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9.Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu.........

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye!
MySpace


hARAp2 aDA lA RezEKI tUK IrfAN hEhEhE...... aMIN

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE