Saturday, June 13, 2009

Wad Kecemasan

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:12 PM
Salam tuk semua....... inginku kongsikan rasa cemas yang aku lalui sejak kebelakangan nie .... dipendekkan citer permata hati aku ni irfan batuk2, batuk punye batuk datang lak selsemanya ... mlm tu aku and hubby tak dapat lelap mata sekejap pun.... di dukung diam dan tido...letak je nangis.... hubby lah insan yang paling risau ngan keadaan irfan... jam dah kul 6.30pagi keadaan tetap sama malah lebih teruk.... terus hubby bawa irfan gi hospital wad kecemasan.... dapat gas irfan diam dan tido 10minit....doc check kene x-ray lak.... tunggu punye tunggu doc kata kene tahan lak.... aku and hubby pun redha jer...asal mohd irfan leh baik...
Dah masuk wad rupanya ada ramai bb yg tak sihat.... macam2 kes yg aku jumpe... aku pun bersyukur cz sakit irfan tak seteruk yg aku bayangkan.... sekarang ni cuaca pun tak menentu... jap panas jap sejuk lum jerebu lagik.... kita yg dewasa pun kengkadang kalah ngan cuaca sekarang ni, apatak lagi bb yang baru nak kenal hidup......
Sehari di hospital sakit2 badan aku ngan hubby apa tak nyer nak tido tak senang hati, mkn pun tak lalu.... selagi tak nampak irfan dapat tido lena selagi tu la tak tenang jiwa ni....
Irfan lak lepas dapat gas, sedut kahak and makan ubat demam...Alhamdulillah kini irfan dapat lena tidur.... dapat tahu jer bolaeh balik aku terus tepon hubby...sian gak nengok hubby ni...dari pagi ulang alik bw brg2 aku ngan irfan..kul 5 pg baru balik aku suruh hubby tido kat umah so kalu aku lepak dia dah segar. ( dalam keadaan cam ni la buat aku makin sayang kat hubby.. hehe .. nanti umi bagi upah yer sayang...) "Abg dah boleh balik"..... kalu kat umah leh relek ckit...tido pun mestilagi lena tak bising.... kat hospital tu dari pagi ke pagi esoknye yg ada tangisan bb yang sakit....sedih aku dgr bb tu nangis....
Muhammad Irfan Hazim.... Umi doakan anak umi akan sihat cam selalu leh lebih ceria lagik ... umi and ayah saaaayang sangat kat irfan..... ingat yer nak ... jadilah anak yang soleh, berjasa dan berilmu tuk masa depan mu.... Amin....

manapun irfan pegi ayah irfan tak pernah tinggal bobo ni....
www.tips-fb.com

2 comments:

  1. sedihnye dengar citer nur ni..
    irfan batuk teruk betul ye sampai masuk sepital ni...
    tpi syukur ye dah sihat sekarang ni..
    nur tidur pasang aircond ke atau kipas kuat sangat...
    baby x tahan sbb paru2 diorang muda lagi..klu bole control sket kipas ke aircond ke masa malam2 tidur tu..

    ReplyDelete
  2. entah la mamadira.... irfan ni kalu tak de kipas tak leh tido... nur yg tak tahan kipas... rasanya dia penat sgt kot ye la minggu lepaskan minggu sibuk... udara, abuk semua menyumbang batuk tu..blk dr kg ok jek batuk pun cam main2 je bunyi nyer.. punca gi spital tu irfan tak dapat bernafas...tu yg nangis jek...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE