Monday, January 18, 2010

sape pernah gi langkawi????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:18 PM
salam semua.....
actually tajuk tu ditujukan tuk sesape je yg pernah gi langkawi ... nur & family bercadang nak gi holiday 2010 nie ... so tempat yg we all nak gi adalah LANGKAWI ... cuti2 malaysia la kiranya ... so sebelum tu nur nak la survey tpt2 yg menarik and akan menyesal kalu we all tak gi ... kalu ade sape2 tahu nak masuk tpt2 tu lagi best hehehehe ..... leh budjet wit shopping lebih sikit hikhikhik ...
nur jenis yg suke rancang perjalanan ... tak suke jln main redah huhuhuhu ... byk buang masa ... rugi ... dah la susah nak cuti .... nak pujuk hubby kuar wit lebih lagik hehehhe ...
so ... kengkawan,
ade sape2 pernah gi langkawi ?
cite la sikit or ade petua2 yg leh nur ikut ...
Yg nur sedang survey adalah ....
* tpt penginapan/homestay
* transpot
* tpt2 yg menarik & price
* airasia or firefly
so far semua nie nur survey online je ... cz last nur gi langkawi umur 6thn huhuhu ... dh lupe ...
apepun time kasih yg sudi kongsi ...
www.tips-fb.com

11 comments:

  1. pernah g tahun 2008..honeymoon time tuh.. tempat nye agak panas..kalau tk tahan perubahan cuaca bole demammcm hubby saya time tu..spjg 4 hari kat sana dia demam..honeymoon demam~~~.. kalau g hari cuti mahal sikit rege hotel n keta sewa tp kalau hari biasa murah sket.. akak search aje kereta sewa langkawi..bole banding2 rege..pastu smpai sana saya siap dpt diskaun lagi kete sewa tu.. try je mtk...dia bg nye kalau time tu org tk brp nak dtg...ade lg tips ni sy nak bagi kalau akk jadi ke sana..

    ReplyDelete
  2. langkawi xpenah g lagi...naik air asiala..mana tau time tu tiket murah g balik...tapi xtau la dari jb or kl...next time kt plan g sabah lak...
    pape pun enjoy bulan 6 ni k...

    ReplyDelete
  3. LANGKAWI MMG BESH... LIN PEGI 2 KALI DH BERTURUT2...2007 HONEYMOON..2008 FAMILY DAY OPIS...

    lin cdg lau nak bajet cari homestay yang skali package kete... kt pantai cenang ada... tok jah homestay... dkt ngan underwater world, dkt pasar malam cenang, dekat ngan laut..... ada lagi homestay lain tp agak jauh ngan pantai... kat tok jah homestay lau tak salah lin la... try search tenet.... kalau tak mo duk homestay pun kat pantai cenang ada banyak chalet n hotel.... survey jgn tak survey... pegi pasti tak nyesal... beshhhhh.....

    ReplyDelete
  4. tak pnh g la pulok! nama je orang kedah, tapi lum sampai ke Langkawi..huhuhu...nk g gak...!! ^_^

    ReplyDelete
  5. waaaa langkawi.. best2... tp yani suggest jgn pegi time cuti sekolah sbb smer naik harga time tu... brg shopping ngan sewa kete pon mahal.... kalu nk shopping brg daput, p idaman suri.. coklat & pinggan mangkuk bnyk kt ctu..

    kalu nk p LAngkawi better book air asia awal2.. kalu tak silap air asia tgh ada promo utk bln dpn... utk p langkawi dr LCCT, tiket serendah RM69.. eheheheh pe lagi book cpt nnt abes =p..

    pastu thn lepas time yani ngan farid p sana, kitorg p island hopping.. naik boat p pulau2.. ada 3 jenis pulau (dayang bunting, singa besar & beras basah) kalu tak silap RM35/head. leh tgk eagle ngan dolphin =p.. tp takut ipan xselesa la sbb naik boat kn bising + panas..

    jgn lupa naik cable car kt gunung mat cincang.. p time ptg2 sket sblom die tutup.. dlm kul 5.00 mcm tu.. view mmg cantk...

    aiseyy bnyk plak membebel kt sini.. sowiiii =p
    just check website nih... http://www.langkawi-info.com/attractions/index.htm

    ReplyDelete
  6. ramai yg honeymoon ek ke langkawi nie hehehehee ... nur pun bawa pengantin baru nanti leh la sambil2...
    apepun tq yee .. semua info akan nur gunakan...

    ReplyDelete
  7. lum pernh pergi jadi tak leh bg cadangan..tapi berdasarkan kawan yg pegi mmg tak rugi n best kat sana...

    ReplyDelete
  8. salam..
    sonot pi langkawi ni kalo nk soping pinggan mangkuk. cokelat pn byk murah2. sy br pi 1x tp rase cam nk g lagi psl aritu g ngan jabatan. aritu kite checkin kat kondo istana, sgt2 best. tp better kalu naik airasia checkin kt hotel helang, sblh epot je. transport sgt senang. byk sgt tmpt menarik, esp. kabel car.

    ReplyDelete
  9. tak pernah pi...selau dengor orang citer je & baca kat blog orang lain...mesti betkan...biler nak pi???salam kenalan...saya dah add awak...

    ReplyDelete
  10. salam..sory ye dik, xleh nk follow lg 2dy cz xkluar2 la paparan followers tu....line tenet slow...Insyallah esok ye!!

    Kak nza bbrapa gak brcuti ke Langkawi..mmg best. Byk tmpt menarik spt makam mahsuri, under waterworld, naik cable car. n yg plg best shopping pinggan mangkuk, coklat n kain batik...Murah gilerrrr....xthn tgk.

    ReplyDelete
  11. baru je gi dec09 aritu...leh refer kat my blog...tempat menarek terlalu banyak...plg best kabel car laa..

    pasal hotel, kete memg banyak kat sana..tp hotel kena laa book awal2..

    mcm ryn, kete sewa tu ryn bargain bile dah sampai sana..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE