Thursday, October 1, 2009

:: Minta pandangan semua ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 6:59 PM
Akum Semua,
Nur nak berkongsi and mintak pandangan kawan2 sekalian tentang pendidikan awal anak. Keberkesanan program2 yang tumbuh bah cendawan la ni. Baru2 ni nur ade gi satu seisi kat tmn molek jb Smart Activates Intellectual Delegate In National Achievement( SAIDINA). bagusnya program ni ada byk aktiviti tuk ibubapa dan ank bagi satu jangka masa yg panjang.

Bagi nur program yang berkaitan ngan ank yg masih kecil ibubapa la yg memainkan peranan yg lebih. Masih perlukah pertolongan pakar? kalau dipikir-pikir agaknya la brp jam para pakar kanak2 dapat bersama ank mereka ek? atau kajian dilakukan pd ank org lain?
Sebagai ibubapa kita mmg nak yg terbaik tuk ank2 kita demi memenuhi tanggungjawab sebagai ibubapa.

org tua kita sendiri contohnya, sentiasa mengaharapkan yg terbaik untuk kita walaupun kita sudah menjadi ibu kini. ibubapa kita dulu tak sekolah tinggi malah ade yg berkesempatan ke sekolah, tapi dpt mendidik ank sehingga berjaya ke menara gading. adakah kita masih perlukan bantuan pakar kanak2?


Seandainya kawan2 tersayang umi nie ade pengalaman and pernah join meh la kongsi ngan nur. Cz buat masa ni nur and hubby cuma dedahkan irfan ngan huruf hijaiyah, abc, 123 and lagu2 yang boleh memberangsangkan minda irfan. apa yg nur perhatikan irfan ni jenis focus pada suatu yg dia suke tengok. Kalau kita nyanyi abc pun dia akan dengar sampai habis sambil ketawa n goyang kaki. semua nur dptkan dr intenet. actually nur start dr irfan dlm perut lagi.

ini lah hadiah yang nur dapat kerana menghadiri seisi tersebut katanya nilai 2 kotak ni RM 350.



Semoga kita dapat manfaat bersama, demi ank tersayang.....
www.tips-fb.com

3 comments:

  1. ya its very important..even my son 10month old...going to send him for scihida clases...

    ReplyDelete
  2. kalo berkemampuan tak salah nk g kelas2 bagai, dptkan panduan dn bimbingan sampingan.. tp kalo tak, kita sndiri boleh jd pendidik terbaik utk anak, janji dgn cara yg betul..pendidikan anak2 mmg sgt pnting, mmg kena mulakan dr skrg ni..time tecik2 agi..spy beso sok, dia mudah terima pembelajran baru! apapun niat dan cara kena betul..Insyaallah mudah anak terima pembelajaran kan..:)

    ReplyDelete
  3. reena and mamalieyna : nur setuju gak ngan pandangan u all.

    reena : brp agaknya kos tuk anta gi kelas cam kelvin amik scihida clases.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE