Monday, April 30, 2012

Selamat HAri Pekerja....

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 10:16 PM 0 comments
Selamat HAri Pekerja tuk yg bekerja  di luar sana....

Saya????????
Saya tak bercuti hari esok hehehhee
kerja saya akan bertambah... hubby tak keje... so kene jaga hubby dan anak2 kihkihkih...
Suri rumah ada cuti ke hehehe... apapun saya sgt2 happy kerja menjaga dan membesarkan mereka bertiga...
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Thursday, April 26, 2012

Kelebihan Bismillah 5

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 10:26 AM 2 comments

Alhamdulillah.... masih bertemu kita di hari ini hehehhe...
umi nak berkongsi ngan anak2 umi dan semua kawan2 umi...
Actually umi dpat tahu kebaikan mengamalkan Bismillah 5 ni semasa proses pengubatan en hubby...
Alhamdulillah segalanya menjadi lebih mudah dan ringan...

Harapan umi agar kita bersama2 mendapat setiap kelebihan yg ada pada bismillah 5 ni... 
amin

sumber : Facebook
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Wednesday, April 25, 2012

Jom Makan Mee Siput

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 4:22 PM 2 comments
Cuaca mendung cam ni terasa nak makan sesuatu la pulak....
anak2 tido... en hubby lum balik keje...
Jom makan mee siput kawan2 hehehhe
cawan mesti ada 2 cz nanti en hubby balik
Mee siput original dr muar.... dijamin bermutu... cz kita order baru ada proses pembuatan mee siput  nie...
Ada yg terasa nak ke hehhe...
1 pek rm7 je...
nak bo la bgth nur ye hehehe
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

perlukan komen u all kawan

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 3:18 PM 0 comments
Kepada kawan2 yg baik hati dan pemurah hehehe
apa pandangan u all ttg page ni?
nur tunggu ye pandangan u all....
hope ada la yg komen ... ( sedih ) maklum la dh lama menyepi... reader pun dh tak de...
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

" segmen : tambah follower tambah kawan "

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 2:46 PM 10 comments
MEH LA BERAMAI2 JOIN SEGMEN NIE HEHEHE..

Actually ni segmen pertama dlm thn 2012...

saya tag:
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Aktivity Aleesya

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:28 AM 2 comments
Aleesya... aleesya... aleesya....
pantang pakai baju cantik... terus mintak bag solek umi... nak ikat rambut... nak pakai myk... nak bedak... dan pelembab bibir...
pelembab bibir avon
Ni lak kalau aleesya stress... atau tak pun saje2 je hahahaha
Masa tuk berhibur ngan abc.... actually pic ni diambil pas aleesya berjaya rebut dr abg irfan huhuhu... ganas gak ank dara umi ni...
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Sangat2 Puas Hati....

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 9:45 AM 0 comments

Alhamdulillah... setelah sekian lama ku idam2 kan rumah yg berseri2.... akhirnya dapat gak...
jutaan terima kasih pada adik syafeika cz berjaya merealisasikan rumah yg cun ni hahahaha.. ( kene la puji rumah sendiri ye tak )

Kalau u all perasan la... nampak lain tak rumah blog saya ni hehehehe...

kalau u all nak blog yg cun ni bo la tempah ngan adik syafeika nie... dia sgt peramah... kerja pun cepat... idea sgt2 kreatif... mmg berbaloi amik tempahan ngan adik ni...
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Tuesday, April 24, 2012

Mari Memancing

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:10 AM 0 comments
Actually pic ni dh lama...
 sebelum ayah sakit.... rasanya ni la kali terakhir kita gi mancing bersama... 
tapi kalau ayah dh sihat nanti kita gi mancing lagi ye...
Abg irfan paling suka time gi mancing nie.... kebetulan cik effa ada... so ada la pembantu umi mengawal ank bujang yg teruja memancing nie... Aleesya lak cam biasa pandai suaikan diri....
ayah mancing tpt lain... kita org ni kt tepi2 sini je...
abg irfan jeling cik effa pasang umpan yg roti
nak tengok tapi geli... ada ke patut... ikan kecik je hahahaha cz kt tepi2 je
Umi tak berapa nak minat ngan mancing cz geli ngan umpan2nye hehehehe so ni posing je hahaha
bo gitu

Oh ye kami mancing di kolam kulai je.... temankan ayah cz uncle farid n uncle mican sgt2 bz...
  Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

NurshahFamily Kini kembali.....

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 10:24 AM 4 comments
Akhirnya..... dapat semula keudara hehehehe...... rumah baru... mode baru... mesti la ada byk cite baru hehehhe..
actually banyak yg umi nak semadikan kt blog ni... cz umi nak satu hari nanti anak2 umi tahu apa keadaan umi n ayah time u all kecik2 nie ha...

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Friday, April 13, 2012

Kelebihan Hari Jumaat

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 11:57 AM 0 comments

Jumaat dikhabarkan sebagai hari yang istimewa dan mulia. Pada hari Jumaat berlakunya lima peristiwa yang penting, iaitu 

1) Allah ciptakan Adam , 

2) Allah turunkan Nabi Adam ke bumi,

3) Allah mematikan Nabi Adam, 

4) Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram. 

5) Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas kasihan pada hari tersebut.
( Riwayat Hadis Muslim)

Dalam hadis lain, Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud: “Hari yang dijanjikan ialah hari kiamat, hari yang disaksikan ialah hari Arafah dan hari yang menyaksikan ialah hari Jumaat. Matahari tidak terbit dan tidak terbenam pada mana-mana hari yang lebih mulia dan afdal daripada hari Jumaat.” (Hadis riwayat Tirmidzi).

Sumber: facebook

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Tuesday, April 10, 2012

Sayang atuk bah

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 4:39 PM 0 comments
Kami sayang atuk bah....
pic kenangan ni... walaupun pic ni dh lama diambil umi tetap nak story hehehe...
ulang tahun atuk abah pada 15 jan 2012...
cucu2 yg rapat ngan atuk abah... nur aleesya qaisara, mohd irfan hazim dan attilie nur faqihah
Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com

Ank Umi vs chicken pox

Hasil Nurkilan NurShahFamily at 9:21 AM 0 comments
Assalamualaikum dan salam 1 malaysia....
Alhamdulillah la ni ank2 umi semua dh beransur sembuh.... ank umi sakit apa?

macam2 dugaan dan cobaan yg umi n ayah dpt kebelakangan nie..... ank umi sorang2 tak sihat.... memula aleesya muntah2... apa je yg aleesya makan or minum mesti keluar balik... umi sgt risau dan sedih... pas makan ubat aeesya sembuh... alhamdulillah...
selang 2 hari abg irfan lak menunjukkan simtom2 chicken pox... huhuhuhu memula suhu badan abg irfan naik... panas nak demam... tapi tak teruk... esoknye kuar la 1 chicken pox di tangannya.... dan terus menjadi banyak... penuh 1 badan... alhamdulillah abg irfan tak banyak kerenah... tak sibuk gatal cz umi akan mandikan abg irfan 4 jam sekali... setiap kali mandi umi gunakan daum semambu ( terima kasih kawan2 fb yg membantu ) abg irfan hanya akan bising kalau dlm mulut dia sakit je..... sgt senang menjaga abg irfan sakit... good boy..
selang seminggu adik aleesya lak dijangkiti... bertambah la susah hati umi... kecik2 lagi dh kene... rutim aleesya sama je macam mi jaga abg irfan cuma aleesya rajin merenggek cz dia masih pakai pampers... chicken pox tertumpu di tpt yg mudah berpeluh...... so sepanjang aleesya chicken pox kt rumah mmg tak pakai baju... kene pastikan badan dia tak lekit or berpeluh... kesian kalau gatal...

La ni alhamdulillah semua dh pulih sepenuhnya....
Terima kasih pada ayah yg banyak membantu umi... sgt2 banyak... cz anak umi ni kalau sakit semua carik ayah... tido semua ngan ayah... kanan abg irfan.. kiri aleesya... umi tido sendiri hehehehe
terima kasih gak kawan umi yg mendoakan kesihatan ank2 umi..

sayang u all semua

maaf ye lama tak ber blog walking...

Terima Kasih Yg Sudi Click
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE