Monday, May 31, 2010

SEDONDON WITH DADDY GIVEAWAY!!!!

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:37 PM 1 comments
Salam sayang tuk sesiape je yg sudi singgah...

tuk join giveaway sedondon with daddy klik sini yer...
tuk semak senarai peserta giveaway klik sini lak yer...

www.tips-fb.com

ade sape2 bo tolong??????????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:50 PM 2 comments
Salam sayang tuk semua....

Actually nur nak mintak tolong ngan kawan2 yang suke shoping.... hehehehhee
kawan2 tahu tak kat mana ade jual baju yang nur bo beli tuk nur, irfan & shah.????????
puas carik tapi tak jumpe.... kalau ade yg tahu bo la inform nur ye.... tak kira la online ke offline ke jusco ke mana ke hikhikhik...

ingatkan nak gi holiday nanti nak la pakai sepasang jer hehehe... bo gitu?

wassalam....
www.tips-fb.com

Friday, May 28, 2010

cute baby with chocolate

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:11 PM 3 comments
(teruja nak menang hadiah percutian tu!!)

1. Jadi follower & pastikan ada linkback szsh.blogspot.com & momguess.blogspot.com


Nama : Mohammad Irfan Hazim
Umur : 1 tahun 5 bulan
DOB : 25.12.2008

harap2 kali ni dapat la tersenarai huhuhuhu....
teruje ni .. mana la tahu rezeki dpt gi bercuti lagi hehehehe.
kemana????????????? ha baca kat bawah nie
GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT
www.tips-fb.com

"CUTEST BABY FACE CONTEST by MaMa_Aqish"

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 7:39 PM 1 comments
Assalamualaikum...

oleh kerana umi nie salah satu blogger tegar mamaaqish... so umi nak join contest yg dianjurkan oleh mamqish nie...
kalau ade sesape rasa tegar bersama mamaaqish bo la join ye hehehe
so umi pertaruhkan pic nie hehehe...
cute kan????? abg irfan butak hikhik
nama : mohammad irfan hazim
umur : 1 thn 5 bulan
panggilan : irfan
nama panggilan ibu : umi

ok.... sejak bila umi mule menterjah blog mamaaqis ye ermmmmmmmmmm..
actually sejak mamaaqish banyak buat n3 tentang nuffnang and sale disana sini hehehe... lagi pun mamaaqish rajin update so banyak la story yg bo dikongsi... ape pun we all sentiasa berkongsi.... dan yang bestnyer umi pernah jadi penaja contest mamaaqish satu masa dulu hikhik...

tapi penaja kali nie adalah

nak mencuci mata sila terjah hehehe... berbaloi-baloi...
www.tips-fb.com

masih mc

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:56 PM 0 comments
Ari nie umi masih mc hukhukhuk.....
irfan dah sihat, ayah irfan pun dh sihat... umi sikit lagi sihat la nie...
semoga doa kawan2 dpt membantu kesembuhan umi ... amin...

www.tips-fb.com

Thursday, May 27, 2010

miau... miau

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:21 PM 2 comments
takmo citebanyak umi tak sedap badan huhuhuhu...
jom layan video nie..

video
www.tips-fb.com

Wednesday, May 26, 2010

mari menggosok gigi...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:59 PM 10 comments
Assalamualaikum....
actually dah lama nak membongkar kegiatan irfan di waktu pagi...... tapi ni la baru berkesempatan nak menyenap pic nyer....
tengok pic kat bawah ni... ni kat bilik air 2.... saje je bawa tuala nak di (mandi) katanyer... actually nak main air jer.... sambil tu sibuk la panggil ayah dia... ank & ayah nie mmg selalu main air berdua huhuhuhu
alamak irfan nampak lak umi nak snap pic dia... so ape lagi posing la ... irfan posing tak de senyum2 tau... tang mata jer...
Dipanggil tak keluar2 tau budak irfan.... mmg pantang jumpe air...
haaaa... nie bilik air utama hehehe.... pas main air masa tuk menggosok gigi....
kuar je dr bilik air sana.. masuk sini... terus amik berus & ubat gigi... pastu mulut dia tak diam.. gosok gigi sambil nyanyi... tu yg tak bo tahan tu...
Apepun masih sempat posing....
ni gosok gigi jer... mandi nanti tunggu ayah masuk bilik air hahaha....
sambil ank beranak ni mandi umi leh la siapkan srapan pagi .... eh!!!! pagi ker? dah kul 11 nie hahahaha
www.tips-fb.com

Tuesday, May 25, 2010

Perihatin kawan2 mari membantu...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:48 PM 3 comments
Assalamualaikum....
Umi perihatin....
dalam umi ber blog walking umi terjumpe la satu insiden yang menyayat hati umi.... kisah Koperal Khalid Che Rus yang paralysed and bed-ridden akibat dilanggar lari... sekarang ni terlalu ramai org yang tak berperikemanusiaan & bertanggungjawab...
reffer sini dan sini untuk maklumat lanjut.

Bantulah Koperal Khalid Che Rus!

Hubungi isteri Koperal Khalid @ Puan Satona di talian 014-223 5120

Alamat berek kediaman mereka :

No. 111, Blok 9, Jalan AU 1A/1, Taman Keramat, 54200, Kuala Lumpur.

Nombor Akaun Bank Koperal Khalid bin Che Rus untuk kemasukan terus wang derma ikhlas anda adalah :

1. Akaun Maybank : 1621-8839-5589
2. Akaun BSN : 1415-7298-8710-4416

Diatas kesudian tuan puan membantu Koperal Khalid bin Che Rus ini, bersama sama lah kami memohon doa restu dari Ilahi agar membalas budi dan jasa tuan tuan dan puan puan semua diampunkan sekelian dosa, dipanjangkan umur, dimurahi rezeki, dikekalkan iman dan dibalas dengan ganjaran Jannah Al Firdaus, Insya Allah!

Amin Ya Rabbal Alamin.

Umi pohon agar setiap pembaca blog nurshahfamily ini serta rakan rakan blogger menyebarluaskan kisah ini melalui blog masing masing.
www.tips-fb.com

Abg Cendol.............

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:44 PM 9 comments
masih cite hujung minggu kemarin hahahaha..... baru dtg soon berblog nie ....
panas sungguh cuaca ari tu fuhhhh..... ayah punye la tak tahu nak bawa we all kemana....
pusing punye pusing... rupenyer ayah nak bawa we all minum cendol hikhikhik.... MySpace
ramai sungguh peminat cendol nie.... gagasan 1 malaysia tu....
semua bangsa ade....
bertuahnyer we all adalah customer terakhirnya....
baru kul 3 dh abis ke cendol nie????? masih ramai yg stop nak minum cendol tp tak dpt hahahhaa kami la yg abiskan MySpace
ni lah cendol yg umi order....
cendol kacang jagung...
.. MySpacesgt2 sodap hehehehe
www.tips-fb.com

TESCO MURAH KE?????????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:36 PM 12 comments
aSSALAMUALAIKUM...

Tesco murah ke bagi u all semua??????????????
Actually biasa blanja susu irfan ni kat carefour.... tapi oleh krn ramai kate murah so ayah cadang la nak shoping kt tesco... terkejut gak la umi tengok harge kat sini.... mana murahnyer??????????
ape yg umi nampak lebih mahal dr pasaraya dekat ngan umah tok bah di kampung.... bukan la tak mampu nak beli... tapi cam tak puas hati gitu... jauh sgt bezanye... susu ni paling mahal pun pernah beli rm 21....
cam tak caye pasaraya besar tapi harga lebih mahal....

oleh itu umi akan beli susu irfan hujung minggu nie je di kampung hehehe... cz susu irfan ade 1 pek lagi kt umah...
www.tips-fb.com

Monday, May 24, 2010

ape dh jadi????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 7:14 PM 2 comments
Ape la dah jadi nie..... ari nie cuma 2 n3 jer huhuhuhu...
sok la cite... ari nie.... kuang kuang kuang


www.tips-fb.com

Umi dapat Award hehehe

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:35 PM 2 comments
1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?
sgt2 terharu huhuhuhu.... dpt award la katekan.... cuma tak naik pentas jer....

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI
az rina a.k.a jaijina

3. NAME THAT PEOPLE CALL YOU
Along, Akak, Umi, Noor

4. THING YOU DONE YESTERDAY
shoping
tido
makan mcd

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY
tengok gelagat irfan
stok detox sampai hehehehe
balik kampung
pegi jalan2
"go shopping"

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?
Kalau KAYA yer...... first sekali nak simpan tuk irfan.... pastu tuk nur lak hikhikhik.... pastu nak bawak 2 family gi umrah.... than nak deposit umah ( deposit je... yg baki ayah irfan bayar hahahaha).... yang penting duit tu ada pada masa2 yang amat kami perlukan.... malang tak berbau... nauzubillah...

KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG:
nur kasi ni kat sape2 je yg datang singgah kat blog yang sgt best nie hikhikhik....
amik je, jgn memalu tau..
sume adelah kawan nur....
SAYANG korang SUME..

thanks Rina ..nnti kasik lagi ye, hehehehe.. suke tau jawab tag hahaha

www.tips-fb.com

Sunday, May 23, 2010

jalan2 cr Ubat ayah....

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:32 AM 4 comments
Assalamualaikum....

Actually ari jumat lepas ayah mc... cz demam.... panas sgt badan ayah.... oleh krn tak nak ikutkan sgt demam we all kuar la umah gi mancing.... irfan pun sempat la memancing sama... macam2 skill ayah ajar hahahaha.... ni ade bakal2 umi ditinggalkan lagi nie.... irfan & ayah gi mancing...
bermakna kompom umi kene carik geng baru hehehhe.... harap2 kali ke2 nie berpihak pada umi hikhkhikhik..... shoping hahahahha....
tengok tu ayah bz ngan tepon.... nak suprise adiah besday umi la tu hehehehe... ape la tu agaknyer... cam syok je kan...
Umi masak kt umah tak nak makan katanyer tak de selera.... nampak kedai mee rebus nie ... tetiba rasa lapo lak katenyer huhuhu.... so singgah la makan ... umi minum jer... irfan makan nasi putih ngan sudu cam biasa... ayah lak mee rebus la .... bo tahan dap gak mee rebus kat sini... kat kg melayu.. ank umi dh beso la... dh bo panggil abang hehehehe....
www.tips-fb.com

Giveaway From Us

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:18 AM 0 comments
giveaway last minit lagik hehehehe...

Anjuran http://ibudamia.blogspot.com/

harap2 diterima oleh penganjur....
tak nak jemput sesape cz kompom yg terakhir hahahaha
www.tips-fb.com

Saturday, May 22, 2010

ZAIKULIM'S GIVEAWAY

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:23 PM 1 comments
Hujung minggu yang indah hahahaha... ayah keje.... umi lak releks cz stok detox dh abis... tunggu stk baru je next week...
Oleh itu umi nak la join giveaway kak zai kite nie... kak zai paling rajin join2 giveaway hehehe mana2 pun kak zai ade ....
kali nie kak zai buat giveaway sempena setahun kak zai berblog hikhikhik.....

so kalau ade sape2 nak join...
clik sini yer... tarikh tutup 22 jun 2010..

nombor pilihan nur ialah 80 ye kak zai..

tq... MySpace

www.tips-fb.com

Putri Roh Giveaway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:45 AM 0 comments
Assalamualaikum...

Ini merupakan giveaway pertama yang dibuat oleh Putri Roh. Giveaway ini dibuat kerana Putri Roh ingin menambah bilangan follower dan kenalan.


Jom join giveaway ini! Klik klik.
Putri Roh First Giveaway


www.tips-fb.com

Friday, May 21, 2010

mengorat ank dara ajar...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:01 PM 4 comments
sekali lagi gi mkn di rawa hehehehe.... asyik rawa je kan.... mmg syok mkn kt sini duk 3jam pun tak rasa hahahaha.... berbaloi-baloi...
oleh kerna sibuk membakar n merebus so pic ank bujang n ank dara nie jer yg ade...
layanzzzzz
macam2 kerenah budah 2 nie tau.... irfan & rifkah sgt sporting mlm tu hehehe...

www.tips-fb.com

OK TAK KENGKAWAN?????

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:30 PM 2 comments
Assalamualaikum......

jumaat yang indah hehehehe.... segalanya nampak mudah ...

oh ye... nur nak mintak pendapat kawan2 yg sudi singgah sini...
ok tak pakaging baru tuk detox foot patch nie???????
1 pek tu ade 10 kpg... n ade template sekali...
oleh krn customer byk yg kasi org tua diaorg pakai so template dlm bahasa melayu hehehe...
mudah tuk dia org faham khasiat & cara pemakaiannye...

wassalam..

www.tips-fb.com

kuku oh kuku

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 10:01 AM 2 comments
Assalamualaikum..
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

Memandangkan hari ini adalah hari Jumaat, disunatkan kepada kita untuk memotong kuku. Kalau boleh sebelum solat Jumaat.

Ini adalah sekadar tuk peringatan tuk kita semua... terutama umi sendiri... untuk melakukan perkara yang betul.... dan yg ditentukan...
www.tips-fb.com

Thursday, May 20, 2010

Tengah mlm...... jeng jeng jeng

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:00 AM 4 comments
tik tok tik tok tik tok....

jam menunjukkan jam 12 tgh mlm.....

penat yg amat sgt.... baru habis operasi rumah yg tak berape besar nie hehehhe...

Org kuatnyer ayah irfan & irfan la hahahhaa.... umi cover line jer hikhik...

bertuah nyer badan.... irfan dh lepak... tido pun dia... MySpace

ayah dia lak lum lagi.... ehem ehem MySpace

la nie... umi lak nak titon ......MySpace

selamat toton semua....
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE