Tuesday, February 23, 2010

KOMUNITI BLOGGER JOHOR BAHRU

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 5:13 PM 10 comments

Assalamualaikum
kepada semua blogger amnya & blogger johor Khasnya..

Alhamdulillah ...
Bersyukur saya kehadrat ilahi cz diberi idea tuk mengumpul blogger2 dari johor khasnya.. jgn salah anggap lak ye .. yg bukan dr johor pun bo cz akan ada banyak info dan cerita org2 di johor.
Kepada sesiapa sahaja yang nak join komuniti blogger johor bahru nie just tinggalkan link di shoutbox di http://bloggerjohorbahru.blogspot.com/

Tujuan Komuniti ini diwujudkan adalah :

- ingin mengeratkan lagi silaturahim sesama umat.
- berkongsi setiap kelebihan & keindahan yang ade di johor bahru.
- supaya anak cucu kite semua tak ketinggalan sejarah yang ade.

Apa yang penting kita juga dapat menjaga ukhwah sesama kita semua. Meskipun tidak pernah bersua, namum kita tetap warganegara malaysia.

Harapan saya, agar mendapat sambutan yg membina dari rakan2 blogger yang lain. Marilah bergabung bersama Komuniti Blogger di Johor Bahru. Mungkin satu hari nanti semua Komuniti seluruh malaysia bo bergabung. Demi kebaikan.
Amin....

www.tips-fb.com

Monday, February 22, 2010

Hapy besday to rifkah ...... muuuah

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:35 PM 3 comments
Assalamualaikum .....

N3 kali nie cite pasal besday 2 pupu irfan iaitu rifkah .... cucu kepada adik nenek irfan hehehe ( ade fening tak hahaha )
Nie majlis ari jadi yang pertama .... tuk cucu pertama nenek ela ...
majlis yg sederhana tapi sgt meriah cz semua adik beradik nenek dtg dr kampung... haaa time nie la org kg turun bandar hikhikhik ....

Ni je pic yang sempat di snap sebelum camera mama rifkah kehabisan bateri huhuhuhu ... nasib la umi dpt snap 1 pic hahaha .... lagipun we all sampai dh kul 9.30 mlm.... cz tunggu ayah irfan balik keje ... org dr kg lak kul 10 lebih baru sampai hahaha jauh tu hikhik .... walaupun bz masih lagik dtg meriahkan majlis cucu ...

Ni lah irfan kalu jumpe ruang yang luas .... nasib la mak chu irfan nie ade ... so follow je mana irfan nak gi...

sekian wassalam ...




www.tips-fb.com

Sunday, February 21, 2010

MAJLIS HANTAR BELANJA

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:28 PM 7 comments
Anak & Bapak hehehhehhe .... sukenye dpt wit yek.....
Diantara tetamu yang memeriahkan majlis ...
irfan yang tak nak ketinggalan melihat aksi mak ngah berposing ngan brg2 hantaran dia hikhikhik ... dr tingkapp pun boleh la ....
Irfan yg membusykan diri di majlis mak ngah hahahaha.... banjir umah cz irfan pandai bukak paip air tu .... baiknye ank umi nie hehehehe .... tu yg kene kuarantin kat luar tingkap ngan ayah ...
www.tips-fb.com

Saturday, February 20, 2010

IRFAN YG SGT2 BUSY

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 10:44 AM 4 comments
Assalamualaikum ....
Story kali nie ttg irfan hehehhe .... tuk majlis cik ti n pak uncit irfan seminggu kat kg .... so mcm2 la aktiviti irfan diwaktu petang ....
kat atas tu hasil buli dr pak uncit n isteri huhuhuhu .... ade ke patut diselitnye irfan umi yg hensem tu dicelah2 berkat tuk tetamu nanti .... isk isk isk isk ... tak pe ni umi ade snap pic hasil buli .... hahahha kite tunggu megat kuar ye irfan hikhikhik ..... ( mak uncit dh peknen 4 minggu )..

dibawah lak aktiviti di luar rumah tok ki ....
Surau dpn umah adalah destinasi utama irfan ....
soooo enjoy je la ....

Aktiviti dirumah tok bah ditangguhkan cz tak de camera huhuhuhu .... nanti umi snap pic irfan kejar ayam ye hehehe ... irfan paling suke kejar ayam...
www.tips-fb.com

Thursday, February 18, 2010

Selamat Pengantin Baru Adik2 Iparku

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 4:47 PM 6 comments
Assalamualaikum ....
Akhirnya selesai lah sudah majlis pernikahan & menyambut menantu di rumah mak mertua ku ....
hampir seminggu umi kat kg ... tu yg lama tak update blog hehehe .... umi je yg berkesempatan balik awal cz yg lain semua kerja. Yang penting time majlis semua balik hehehe ...
majlis yang sangat ceria cz ade 2 pengantin .... abang n adik ....
Abgnye dh nikah kt sabah bulan 12 kemarin so nie majlis menyambut menantu la kiranya ....
Adiknya pulak nikah pada 12hb feb2010...
Berposing sementara menunggu rombongan & tok kadi ..
Setuju dinikahkan ....
Sah sebagai suami isteri ...
Makan damai & potong kek .... Tema Merah & Hitam .........

ni je la hasil nukilan kali nie ... tak berape menjadi susun pic cz copy dr camera2 org huhuhu ... ( bila ayah nak belikan umi camera nie hwaaaaa )

www.tips-fb.com

Harapan Umi Di Tahun 2010 Nie ...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:07 PM 1 comments
Assalamualaikum semua .... MySpace

Rasanya lum terlambat tuk umi menyatakan harapan or azam ... tuk 2010 nie ..

- Umi berharap rezeki ayah bertambah2 ...
- Umi harap supaya dpt jadi umi yang sempurna tuk ayah & irfan....
- Umi nak pindah umah cepat hehe (masih umah sewa tapi lebih baik)
- Umi idamkan baby gurl ....






www.tips-fb.com

Monday, February 15, 2010

Adik Ammar Perlukan Bantuan Kite Semua...

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:27 PM 7 comments

Assalammualaikum....
Dalam umi berjalan2 dr satu blog ke satu blog ... umi tersinggah ke blog Pn Asz ... terasa amat bersimpati apa yg menimpa adik ammar .... kalau you all nak tahu lebih lanjut ttg adik ammar singgah la blog adik ammar ....
kita mmg tak dpt membantu banyak tapi kalau ramai yg membantu mesti jadinya banyak ... membantu tiada erti sikit @ banyak bergantung pada keikhlasan hati kita sendiri ....
sekurang2nya adik ammar dapat menjalani prosedur PDAnya.

Adik ammar pengidap jantung yang perlu menjalani prosedur PDA pada 22 Feb 2010. Kos menelan belanja sebanyak RM 15,000.00. Tak sampai sebulan lg.. agak suntuk... harap2 kite semua dapat membantu meringankan beban mereka sekeluarga.. Semoga adik ammar kembali ceria seperti anak2 kite..

blogger lya pun dah pun forward kes ammar ke pengasas blogger we care nie.. so sesape yg nak membantu adik ammar boleh lah salurkan bantuan ke akaun di bawah ye..

NO AKAUN IBU KEPADA AMMAR
Azmaniza Mohamad Kamal - 514093114912 (Maybank)

P/S: kepada yg membantu you all akan dpt voucher rm5 dr dnurboutique.
syaratnya
1) letak dnurboutique@yahoo.com diruangan email sebagai bukti.
2) buat n3 khas bantu adik ammar.
3) tarikh tutup 19 feb 2010 ( cz pembedahan 22 feb 2010 )
www.tips-fb.com

Friday, February 12, 2010

PERMOHONAN SIKAYA DAN SIMISKIN

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 10:53 AM 1 comments
Nabi Musa a.s. memiliki ummat yang jumlahnya sangat banyak dan umur mereka panjang-panjang. Mereka ada yang kaya dan juga ada yang miskin.

Suatu hari ada seorang yang miskin datang menghadap Nabi Musa a.s.. Ia begitu miskinnya pakaiannya compang-camping dan sangat lusuh berdebu. Si miskin itu kemudian berkata kepada Baginda Musa a.s., "Ya Nabiullah, Kalamullah, tolong sampaikan kepada Allah s.w.t. permohonanku ini agar Allah s.w.t. menjadikan aku orang yang kaya." Nabi Musa a.s. tersenyum dan berkata kepada orang itu, "Saudaraku, banyak-banyaklah kamu bersyukur kepada Allah s.w.t.". Si miskin itu agak terkejut dan kesal, lalu ia berkata, "Bagaimana aku mau banyak bersyukur, aku makan pun jarang, dan pakaian yang aku gunakan pun hanya satu lembar ini saja"!. Akhirnya si miskin itu pulang tanpa mendapatkan apa yang diinginkannya.

Beberapa waktu kemudian seorang kaya datang menghadap Nabi Musa a.s.. Orang tersebut bersih badannya juga rapi pakaiannya. Ia berkata kepada Nabi Musa a.s., "Wahai Nabiullah, tolong sampaikan kepada Allah s.w.t. permohonanku ini agar dijadikannya aku ini seorang yang miskin, terkadang aku merasa terganggu dengan hartaku itu." Nabi Musa a.s.pun tersenyum, lalu ia berkata, "Wahai saudaraku, janganlah kamu bersyukur kepada Allah s.w.t.". "Ya Nabiullah, bagaimana aku tidak bersyukur kepada Allah s.w.t.?. Allah s.w.t. telah memberiku mata yang dengannya aku dapat melihat. telinga yang dengannya aku dapat mendengar. Allah s.w.t. telah memberiku tangan yang dengannya aku dapat bekerja dan telah memberiku kaki yang dengannya aku dapat berjalan, bagaimana mungkin aku tidak mensyukurinya", jawab si kaya itu. Akhirnya si kaya itu pun pulang ke rumahnya.

Kemudian terjadi adalah si kaya itu semakin Allah s.w.t. tambah kekayaannya kerana ia selalu bersyukur. Dan si miskin menjadi bertambah miskin. Allah s.w.t. mengambil semua kenikmatan-Nya sehingga si miskin itu tidak memiliki selembar pakaianpun yang melekat di tubuhnya. Ini semua kerana ia tidak mau bersyukur kepada Allah s.w.t.
www.tips-fb.com

Saturday, February 6, 2010

UMI & IRFAN BALIK KG !!!!

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:57 PM 1 comments
aSSALAMUALAIKUM ....

Tuk pengetahuan you all umi & irfan akan balik kg mlm nie ..... sampai bila?????
Sampai Majlis Cik Tie & pak uncit irfan selesai iaitu 15hb feb 2010 ..... MySpace..
nape umi ngan irfan jer????
cz ayah harus kerje ... nanti umi & irfan nak shoping lagik hikhikhik MySpace
Cik Tie & pak uncit akan bersanding di hari yg same hehehe ...
secara automatik irfan dpt 1 lagi pakcik & 1 lagi makcik ....
waaaa makin besar la keluarga tok ki irfan nie ...
mesti meriahkan kalu semua balik ...
bertambah la wit raye irfan tahun nie hahahaha MySpace
apepun umi akan rindu nak baca story geng2 blogger tegar umi MySpace...
www.tips-fb.com

Friday, February 5, 2010

MENAHAN LAPAR SEMALAMAN KERANA MENGHORMATI TETAMU

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 10:44 AM 3 comments
Seorang telah datang menemui Rasulullah s.a.w. dan telah menceritakan kepada Baginda s.a.w. tentang kelaparan yang dialami olehnya. Kebetulan pada ketika itu Baginda s.a.w. tidak mempunyai suatu apa makanan pun pada diri Baginda s.a.w. mahupun di rumahnya sendiri untuk diberikan kepada orang itu. Baginda s.a.w. kemudian bertanya kepada para sahabat,"Adakah sesiapa di antara kamu yang sanggup melayani orang ini sebagai tetamunya pada malam ini bagi pihak aku?" Seorang dari kaum Ansar telah menyahut, "Wahai Rasulullah s.a.w. , saya sanggiup melakukan seperti kehendak tuan itu."
Orang Ansar itu pun telah membawa orang tadi ke rumahnya dan menerangkan pula kepada isterinya seraya berkata, "Lihatlah bahawa orang ini ialah tetamu Rasulullah s.a.w. Kita mesti melayaninya dengan sebaik-baik layanan mengikut segala kesanggupan yang ada pada diri kita dan semasa melakukan demikian janganlah kita tinggalkan sesuatu makanan pun yang ada di rumah kita." Lalu isterinya menjawab, "Demi Allah! Sebenarnya daku tidak ada menyimpan sebarang makanan pun, yang ada cuma sedikit, itu hanya mencukupi untuk makanan anak-anak kita di rumah ini ?"
Orang Ansar itu pun berkata, "Kalau begitu engkau tidurkanlah mereka dahulu (anak-anaknya) tanpa memberi makanan kepada mereka. Apabila saya duduk berbual-bual dengan tetamu ini di samping jamuan makan yang sedikit ini, dan apabila kami mulai makan engkau padamlah lampu itu, sambil berpura-pura hendak membetulkannya kembali supaya tetamu itu tidakk akan ketahui bahawa saya tidak makan bersama-samanya." Rancangan itu telah berjalan dengan lancarnya dan seluruh keluarga tersebut termasuk kanak-kanak itu sendiri terpaksa menahan lapar semata-mata untuk membolehkan tetamu itu makan sehingga berasa kenyang. Berikutan dengan peristiwa itu, Allah s.w.t. telah berfirman yang bermaksud, "Dan mereka mengutamakan (orang-orang Muhajirin) atas diri mereka sendiri, sekalipun mereka berada dalam kesusahan." (Al-Hasy : 9)
www.tips-fb.com

Thursday, February 4, 2010

VIDEO IRFAN JALAN

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:18 PM 3 comments

video video
Actually aktivity nie thn lepas punye .. tak berkesempatan nak buat n3 nie..
time nie we all gi tasik merdeka ... ayah cam biasa ..memancing ... irfan & umi jalan2 area berdekatan ...

Time nie irfan ada 10 hari lagik nak besday 1 thn ... kiranya baru2 nak dpt kaki la tu ... sbb tu ayah rajin ajak jalan kt tasik merdeka nie ... melatih irfan yg sedang syok blajo jln ....

La ni ... jgn cite la ... siap lari2 lagi kalu gi shoping mall .....

sekian .....
www.tips-fb.com

MamaTisya LovelyScents Giveaway

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:26 AM 1 comments
GIVEAWAY PULAK HEHEHEHE .... JOM JOIN ...

MamaTisya LovelyScents Giveaway

bermula 4 - 26 February 2010
last entry @9.30AM

syarat-syarat sgt senang & mudah :
MEH KLIK SINI TUK KETERANGAN LANJUT
www.tips-fb.com

Giveaway noir jewelry

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 8:45 AM 1 comments
Jom Join Giveaway noir jewelry

HAHAHA UMI JOIN CONTEST LAGIK .....
KALU ADE CONTEST BERITAHU YE SEMUA...

PROMOTE
meh la singgah cuci2 mata kat noir jewelry nie .... byk yg cantik2 tau ... nak blajo buat sendiri pun bo cz noir jewelry ade jual yg loss n kelas hehehehe ...


cara2 nak menjoin giveaway ni ialah

1)JADI FOLLOWER NOIR JEWELRY *DONE
2)BUAT ENTRY TENTANG GIVEAWAY NOIR JEWELRY DALAM BLOG ANDA -PROMOTE LA SIKIT HEHE * DONE
3)ADD NOIR JEWELRY DALAM BLOG LIST ANDA *DONE
4)TINGGALKAN KOMEN DAN LINK BLOG & EMAIL ANDA *DONE

JOM JOIN...BOLEHLA MELARAM DGN SET RANTAI BARU NANTI

TARIKH GIVEAWAY #26 JANUARI - 26 FEBRUARI 2010 #
www.tips-fb.com

Wednesday, February 3, 2010

Shoping ngan irfan ....

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:50 PM 6 comments
Salam semua...
memula maaf la n3 kali nie agak suram cz tak de pic hehehehe ... MySpace

Ari nie ... umi & irfan gi shoping berdua jer hehehhe ...
ayah keje ...

walau apapun ...
wit ayah tetap bersama kami hikhikhik MySpace ..

We all gi Plaza Kotaraya je ... naik teksi ... sampai je sana umi gi Avon dulu... cz tu la tujuan sebenonye...
pastu jalan2 cari2 baju tuk majlis cik tie irfan ( adik ipo ) ... dapat satu kat First Lady warna meroon ... Cik tie ok ke meroon? MySpace (bolehkan je la huhuhu) ..
than we all gi makan kt Sedap Corner ... senyap2 tau ayah tak tahu hikhikhik ...
Makan Chicken Chop berdua ngan ipan ... MySpace ... (ayah jgn mare yek)

nampak gayanya shoping kali nie hanye umi yg dapat hehehe ... so irfan punye shoping ngan ayah leh sedondon MySpace ...
Jalan punye jalan dah hampir 3 jam we all kat kotaraye tu .... cukup la tuk ari nie ...
balik naik teksi lagik huhuhuhu ... sampai je umah irfan tido ngan nyenyaknya ..
umi pun nak tido jap arrr MySpace....

Sekian ....

www.tips-fb.com

Monday, February 1, 2010

"MIETOS LUCKY DRAW 2010"

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:16 PM 1 comments
click banner kalau nk join

umi jalan2 terjumpe contest yg unik nie... so ..
umi mesti join hehehe ...

referer: mr re2d ( empunye contest nie )

nak souvernier dr Korea tau hehehe ...
( alamak dh mula la ni nak berangan )


nak join? gini caranya..

korang g kat website ni http://mietos.blogspot.com/2010/01/mietos-lucky-draw.html.. pastu korang ikut syarat2 dia..
cuma tuka referrer tu kepada nama : nurshahfamily

dan automatik korg akan layak join giveaway aku akan dtg ..


tarikh tutup pada 13 February 2010 (before chinese new year)
www.tips-fb.com

GIVEAWAY SEMPOI OYA 2010

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:32 AM 1 comments
Wah wah wah ....
pn oya kite ade buat giveaway la hehehehe...
umi mesti join mana la tahu leh dpt alas esbox tu hikhik ...

Kepada sesape yg nak join meh la klik sini
pas buat n3 clik sini lak tau tuk tinggal komen

Semoga berjaya tuk umi irfan hehehe ...
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE