Saturday, September 26, 2009

:: Raya Part 1 ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:44 PM 1 comments

Uncle ajib, mak, abah, irfan, shah
Era, Kak Ijun, Ema, Ct, Umi.

Tahun ni giliran beraye di rumah tok ki mohd irfan (mertua). Aktiviti dipagi raya sama je mcm thn2 yg lepas, lepas sembahyang raye jemaah lelaki akan pergi baraan ( org jawa cakap) kalu melayu ape ek?..... menziarah beramai2 ke rumah2 satu kampung kot. hehehe ..... Yang pompuan lak duk umah siapkan hidangan org baraan dtg. dalam kul 11 pg baru selesai acara baraan. baru la kami sekeluarga dapat berkumpul tuk bersalam memohon ampun dan maaf sesama keluarga..... thn ni sunyi ckit cz dr 8 cuma ada 4 org je yg beraya kat cni, yg lain beraya umah mertua masing2.
Irfan mmg rapat ngan atuk2 dia, tok ki n tok bah. dalam byk2 gambo ni semua ngan tok ki dia....huhuhuhu ....
www.tips-fb.com

:: Cerita raye ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 3:04 PM 0 comments
Assalamualaikum kawan2 bloger umi sekalian.
walaupun kampung tak jauh tapi umi cuti raye lama sgt hehehhe. ni pun baru sampai umah sendiri ( JB ).
Suasa dan perasaan nie lah yg umi tunggu dari dulu lagi, beraya sakan sebagai isteri & umi buat shah and irfan. tak terkata perasaan tu. apapun umi hanya menikmati keindahan berada di antara ayah & irfan.
Nantikan pic kemeriahan berhari raye tuk thn 2009.
Tungguuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
www.tips-fb.com

Monday, September 14, 2009

:: Bulu Mata ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:54 AM 5 comments
Hehehehehe ..... sejak 2 menjak ni n3 umi pelik2 ckit huhuhuhu....... umi buat n3 ni bukan ape cuma setiap kali irfan ni jumpe sesape tak kira la kenal atau tak mesti bulu mata yg ditegurnya .................... hehhehe umi terkenan bulu mata ank india kat lift masa mengandung irfn dulu. yg syok tu umi & ayah serentak tegur budak tu. nasib baik ank india tu jenis yg tak gelap hehehehe .........
sekian, wassalam .......................
www.tips-fb.com

Saturday, September 12, 2009

:: Lebai Hj Irfan ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:48 AM 0 comments
Cam pe jer kan tajuk n3 kali nie. hehehehe idea tuk aksi2 ni selepas tengok cite qalesa di astro. you all perasan tak iklan dia....... "bukan sekali tapi 3 kali..... hj hj hj mustafa" hehehehe..... tu yg ayah irfan pakaikan serban kat pala tu... pakai tuala jer huhuhu......
www.tips-fb.com

Tuesday, September 8, 2009

:: Cara Jaga Anak Deman ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:13 PM 3 comments
Assalamualaikum semua,
Dah 2 hari irfan umi ni demam. tapi walaupun tak sedap badan irfan masih aje aktif nak main ke sana sini. tiba suhu bdnnya naik merenggek kepenatan, bila suhu dh turun mula la aktif semula. umi ada search kat tenet ni kalau2 ade cara nak turunkan suhu badan yg panas. umi jumpe 2 petua ni. oleh krn susah nak cari daun bunga raya mlm2 , umi guna air asam jawa.
Alhamdulillah turun panas badan irfan sementara nak tunggu pagi, pagi2 lagi umi and ayah bawa irfan gi klinik. naisb baik doc noraini kate tak de ape2, demam biasa, proses nak membesar je. lega hati umi dengar keterangan doc noraini.
1. Rawatan Anak Demam Panas Ramaskan hingga keluar lendir, lima helai daun bunga raya, dua helai daun rambutan dan sedikit daun jambu batu dengan sedikit air. Sapukan pada dahi dan rambut anak.
2. lumurkan sedikit demi sedikit air asam jawa di kepala bayi dan jika selsema calitkan kunyit hidup yang telah dipotong di batang hidung bayi atau di sekitar atas hidung. InsyaAllah demam bayi akan beransur-ansur kebah.
www.tips-fb.com

Friday, September 4, 2009

:: Slim tak? ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:45 PM 5 comments
Assalamualaikum semua kawan2 blogger ku.
hehehehhe sungguh lama umi tak update blog ni huhuhuhu.....
tak berkesempatan sebenonya.... alhamdulillah berkat sokongan kawan2 and keluarga tersayang umi kini busy kembali. hikhikhik.....
Tak cukup tangan umi dibuatnyer......... nasib baik la irfan umi ni baik and faham umi ..... maaf ye sayang lately ni sayang kene main sendiri ....... cian dia....
You all nampak nur dh slim lum hehehehe lum gi timbang2 lagi ni huhuhu....

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE