Sunday, June 28, 2009

sElAmaT penGanTiN bArU nAz&sArA

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:48 PM 0 comments
Selamat Pengantin Baru Buat Nazrul & Sara....
Semoga dipanjangkan Jodoh dan dimurahkan rezeki..... Amin
www.tips-fb.com

Saturday, June 27, 2009

IrfAn.. oH..IrFan..

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:43 PM 0 comments
Hujung2 minggu ni kalu balik kg mmg byk tul aktivity irfan....hihihihik..... duk 2 hari ngan tok ki irfan dapat walker..... cayangnye tok ki irfan ni........ irfan pun apa lagi tunjuk skill drive la hehehehe... jap jap ketepi jap2 ke belakang kengkadang tu ke depan gak..... Pandainyerrr anak umiiiii.........
Ha kalu kat umah irfan suke drive thru kat opis ayah dia ni..... dia suke ngan mouse yg ada warna2.... sambil2 tu belajo menaip la pulak....... kat tepi tu ada air kalu2 haus hihihihi.....
Ha ni jgn salah anggap lak anak patung ni mak su irfan punye keje.......
Mainan baru minggu ni...... ulat gonggok rasanyer.... ada ABC dan 123..... sambil main leh belajo sekali...hehehehek.... apapun umi dan ayah beli irfan mesti suke...... teruje dia dapat mainan agaknya.....
Haaaaaa ni mainan dari tok bah..... Harimauuuuuuu..... irfan tak nak lepas kalu main ngan harimau ni...... mcm2 aksi irfan buat kalu main ngan harimau ni........
www.tips-fb.com

Tuesday, June 23, 2009

aKtiViTi dI pAgI aHad sAtay sAtY

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 1:23 PM 3 comments
Satay yg sedap yum yum
Assalamualaikum........

Ha nak cerita ckit aktiviti aku dari anak dara dulu sampai sekarang..... dengan senang hati aku beritahu salah satu aktiviti waktu cuti belajo atau keje menjual satay....... entah kenapa aku suke sgt kipas satay.....nak jumpe mama&baba leh la pegi pasar tani pasir gudang, pontian, pasar mlm kulai, kemoyang dan byk lg... adik beradik aku membesar dr hasil menjual satay..... dari naik motor pon pon pon... sampai ada gerai...dan sejak balik kg...mama join pasar tani.. mama&baba tak pernah kenal arti penat dr pagi sampai mlm tuk mencari rezeki demi menunaikan semua keinginan kami adik beradik... aku adik beradik lak suke cari peluang tuk gi niaga....tapi sekarang sejak dah ada irfan dah lama tak dapat tolong mama niaga.... rasa tak syok pun ye..kengkadang tu gi gak tapi bawa irfan....lagi pun mama dah ada pekerja baru hehehee hubby aku la..... kalu kebetulan ahad kat umah mama hubby mesti tolong mama niaga... terima kasih sayang.... walaupun berpanas kau pergi jua hihihi....

Aku paling suke kalu ada org order tuk majlis2 tertentu.... aku pernah ikut baba bakar satay tuk umah terbuka kat satu umah org kaye....dia order satay 3000 cucuk... bawa 2 dapur....so aku satu baba satu...mama and adik aku sediakan tuk tetamu.

Sekarang ni aku and adik sedang berusaha nak majukan lagi satay buatan baba ni.... sedap tau yum yum yum...

Kawan2 doakan nur ye... nur teringin sangat dapat buat sesuatu tuk mama&baba.... semoga hubby faham dan dapat bantu nur.... sekurang2nya dapat ringankan beban baba&mama ..

www.tips-fb.com

:: Tag Dari Yani ::

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:26 AM 0 comments
NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA:
1. Umi ( Hubby,Irfan&kluarga hubby )
2. Mem ( Kawan2 hubby )
3. Akak ( My Family )
4. Along ( Kwn2 baba&mama)
5. Nur ( kwn tpt keje)
6. Afzan (Kwn2 mase blajo)

ANDA SEORANG YANG :
Ni adalah penilaian mengikut golongan darah hampir 89% betul
- Dapat menerima dan melaksakan sesuatu dengan tenang.
- pemurah (baik hati), senang berbuat kebajikan.
- Mereka biasanya di cintai oleh semua orang, "loved by all".
- keras kepala juga, dan mempunyai pendapatnya sendiri tentang berbagai hal.
- Sangat fleksibel dan sangat mudah menerima hal-hal yang baru.
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.

INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA :
Ni yg susah ni..... Insan Teristimewa nur byk cz semuanya teristimewa. tuk tag ni nur rasa Mohammad Shah la yg teristimewa.hehehehe... Kenapa? Sebab dialah insan yg paling aku cintai dan kerana dia telah menjadikan aku permaisuri hatinya dan kini menjadi umi tuk mohd irfan.

LAGU KESUKAAN ANDA:
Aris Ariwatan 1,2,3 dan 4

MAKANAN KESUKAAN ANDA??
Mee Bandung

WARNA KESUKAAN ANDA :
Coklat, Kelabu

SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS:
Tak tepat masa ....... Lambat ....

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA :
1. Beg Duit
2. hp
3. brg2 irfan ( Puting, sebotol susu,tisu basah& pampers)
Tiga brg ni kalu tak de sanggup patah balik huhuhu...

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA??
2 hari lepas sebab......byk sgt kupas kulit bawang hihihihik

TAG 7 RAKAN ANDA:
zura
imah
rose
jue
chekuna
lea
reena
www.tips-fb.com

Monday, June 22, 2009

Durian Durian Durian !!!!!

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 10:50 AM 5 comments
hahahaha aku lah raja durian heheheheeh...... sampai jer umah baba aku terus pegi belakang umah carik durian hihihihi....oh ye mohd irfan pun ada mak su dia yg dukong....umi bz..... ptg tu jer aku dapat hampir 20 biji huhuhuhu..... sedap betul makan durian..... gambo sedang mkn tak amik cz terlalu syok mkn hehehehe.....
Yang ni lak tuk adik2 ipar ku dan keluarga mertuaku..... seronok nengok dia org mkn durian dari kebun baba.... lagipun bkn byk sgt duriannyer..... cuma ada 3 pokok je baba kate tuk cucu cicit dia nak makan so tak yah beli2.....hiihihi
Tuk you all yg tahu umah baba datang la kalu nak mkn durian kebun baba hehehehe ( baba pesan ) tapi kene tepon dulu takut abis huhuhuhu

Tuk bulan depan mungkin giliran pulasan lak yum yum yum yum..... ha kalu pulasan mmg byk ada lebih dari 10 pokok ..... ..... Tungguuuuu.....
www.tips-fb.com

SaNgEtha BiRtHday 16/6/09

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:53 AM 0 comments

NurShahFamily ucapkan Happy Birthday to Sangetha...
Semoga sangetha jadi anak yg baik...
Tuk pengetahuan you all sangetha family ni jiran sebelah umah hehehehe...
Hidup bermasyarakat ni ada baiknya jugakan?
Apapun NurShahFamily happy ngan jiran2 yg ada.....
www.tips-fb.com

Wednesday, June 17, 2009

CuTi bErbLog hehehe

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:44 PM 4 comments
Assalamualaikum semua......
tuk pengetahuan you all ari ni sampai ahad nur cuti berblog heheheeh..... nak balik kampung.... nak kutip durian kat belakang umah baba hahahahaha..... nanti balik dr kampung baru nur update cite2 yg menarik hihihihi...
Adios.............
www.tips-fb.com

Selamat Hari Bapa 21.6.09

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:07 AM 0 comments
Ni Tuan Hj Tamsir b. Hamid, Ayahanda ku yang ku sanjung tinggi...
Tarikh Hari Bapa adalah pada hari Ahad ketiga bulan Jun pada setiap tahun, ini bermakna tahun ini jatuh pada 21 Jun 2009. Macam biasa hari bapa kurang disambut berbanding hari ibu.. Di samping itu ada juga pihak yang menyarankan untuk tidak menyambut hari bapa ataupun hari ibu ini. Walaupun begitu ada juga pihak yang mengambungkan sambutan kedua-dua hari ini dan mengingatkan bahawa ibubapa perlulah sentiasa diingati sepanjang tahun.Bagi aku hari bapa dan hari ibu sama macam sambutan hari kekasih jugak..tak perlu nak sambut pada hari2 tertentu saja,kite patut mengenang mereka, menghargai mereka setiap hari, setiap saat, bukan untuk hari2 tertentu saja....
Tapi hari ni aku rase nak menulis sesuatu khas untuk bapa aku yang ku panggil Baba.. Nama baba Hj Tamsir B. Hamid.Umur baba sekarang 50 tahun. Patutnya sekarang dalam usia beliau begini, dia hanya duduk dirumah bermain2 dengan cucu2, tapi bagi baba. Dia masih muda dah kuat untuk berkerja..ya, baba memang nampak muda dan kuat, perniagaannya pun Alhamdulillah cukup tuk menampung keluarga dan masih mampu mengumpul kebun, tanah tuk anak cucunya,
Aku sayang baba, walaupun susah sangat nak tunjuk kasih sayang aku ni...huhuhuhu..kalau leh aku nak baba duduk rumah je, tak payah susah2 keje lagi... nak juga aku sampaikan jutaan terima kasih kerana tidak kenal arti jemu mendidik dan memberi tunjuk ajar pada aku hingga kini aku telah pun bersuami dan suami ku juga bergelar bapa untuk anakku....
Hari ni aku rase cam nak wat puisi khas untuk baba..tapi aku tak reti..aku bukan student sastera ..mase orang lain belajar sastera,wat puisi itu ini....kalau la dulu aku berpeluang masuk sekolah yg ada class sastera, tentu sekarang aku mampu nk wat puisi yang syahdu2 untuk baba..hehehehe...Ahhhh......kasih sayang seorang anak bukan dikira dari kesyahduan sesebuah puisi itu...kasih sayang terletak pada hari..huhuhu..baba..Akak sayang baba, Akak doakan baba sihat, bahagia dan ceria setiap hari..semoga panjang umur..Akak harap baba akan ade dengan Akak sampai Akak tua nanti..Akak nak baba tengok anak2 Akak membesar..Amin...
Selamat hari bapa untuk abah...
www.tips-fb.com

Sunday, June 14, 2009

Anakanda Ku

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:32 AM 4 comments
Anakanda Ku,
Ku hitung setiap waktu yang berdetik…
Ku belai syurgamu dengan penuh kasih sayang...
Tiap kali itulah Umi bermimpi..
Tiap kali itu juga banyak persoalan...
Bermonolog...
'Bagaimana ya rupamu Sayangku ?
''Apa Warna kulit, rambut dan bebola matamu''
Entahkan puteri atau putera..
'Cuma yang pasti dan hakiki,
Inilah Anak Umi...Aduh ! comel benar geseran itu...
Entah datangnya dari kaki, tangan ataupun... kepala..
'Nakalnya anak Mohd Shah ni''
Manja perinya persis Ayahnya...
'Mata dan jemari ini menyentuh jauh ke dasar sanubari...
'Comel baju anak Umi
''Cepat besar ya Sayang, nanti cepat keluar''
Umi tidak sabar tengok anak Umi
'Ya Allah hanya padaMu tempat aku berserah,
selamatkanlah anakku...
25hb Dec 2008 bersamaan hari Khamis jam 10.26 pagi,
Satu sejarah indah mencorakkan hidup ini,
Putera yang dinantikan lahir ke dunia..
Selepas bertarung sakitnya badan dengan nyawa...
Keajaiban tangisannya meluruhkan airmata bagi setiap daripada ahli keluarga...
Serasa sakit tadi tidak lagi bermakna...
Aku berSyukur Ya Allah,
persisnya serupa seperti Ayahnya,
Dan seadilnya Allah SWT berkehendak Putera...
untuk menjaga uminya kelak...
Dan hari ini,
Dialah bulan, Dialah matahari penyeri hidup kami..
Itulah Dia....
Muhammad Irfan Hazim...
Kini insan yang paling umi sayang adalah......
Mohd Shah & Mohd Irfan Hazim
Semoga hidupmu sentiasa dilindungi dan dirahmati Oleh
Allah SWT....
AMIN YA ROBBALALAMIN !
www.tips-fb.com

Saturday, June 13, 2009

Wad Kecemasan

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:12 PM 2 comments
Salam tuk semua....... inginku kongsikan rasa cemas yang aku lalui sejak kebelakangan nie .... dipendekkan citer permata hati aku ni irfan batuk2, batuk punye batuk datang lak selsemanya ... mlm tu aku and hubby tak dapat lelap mata sekejap pun.... di dukung diam dan tido...letak je nangis.... hubby lah insan yang paling risau ngan keadaan irfan... jam dah kul 6.30pagi keadaan tetap sama malah lebih teruk.... terus hubby bawa irfan gi hospital wad kecemasan.... dapat gas irfan diam dan tido 10minit....doc check kene x-ray lak.... tunggu punye tunggu doc kata kene tahan lak.... aku and hubby pun redha jer...asal mohd irfan leh baik...
Dah masuk wad rupanya ada ramai bb yg tak sihat.... macam2 kes yg aku jumpe... aku pun bersyukur cz sakit irfan tak seteruk yg aku bayangkan.... sekarang ni cuaca pun tak menentu... jap panas jap sejuk lum jerebu lagik.... kita yg dewasa pun kengkadang kalah ngan cuaca sekarang ni, apatak lagi bb yang baru nak kenal hidup......
Sehari di hospital sakit2 badan aku ngan hubby apa tak nyer nak tido tak senang hati, mkn pun tak lalu.... selagi tak nampak irfan dapat tido lena selagi tu la tak tenang jiwa ni....
Irfan lak lepas dapat gas, sedut kahak and makan ubat demam...Alhamdulillah kini irfan dapat lena tidur.... dapat tahu jer bolaeh balik aku terus tepon hubby...sian gak nengok hubby ni...dari pagi ulang alik bw brg2 aku ngan irfan..kul 5 pg baru balik aku suruh hubby tido kat umah so kalu aku lepak dia dah segar. ( dalam keadaan cam ni la buat aku makin sayang kat hubby.. hehe .. nanti umi bagi upah yer sayang...) "Abg dah boleh balik"..... kalu kat umah leh relek ckit...tido pun mestilagi lena tak bising.... kat hospital tu dari pagi ke pagi esoknye yg ada tangisan bb yang sakit....sedih aku dgr bb tu nangis....
Muhammad Irfan Hazim.... Umi doakan anak umi akan sihat cam selalu leh lebih ceria lagik ... umi and ayah saaaayang sangat kat irfan..... ingat yer nak ... jadilah anak yang soleh, berjasa dan berilmu tuk masa depan mu.... Amin....

manapun irfan pegi ayah irfan tak pernah tinggal bobo ni....
www.tips-fb.com

Thursday, June 11, 2009

Dulu dan Sekarang huhuhu

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:51 AM 4 comments

























Entah kenapa susah tul hati aku setiap kali nengok gambo lama2 yang tak berapa lama nie..... ada rasa nak nangis meraung-raung pun ader......huhuhuhu.... agak2nya kan boleh tak aku slim balik cam lepas kawin dalam 50-55kg tu hehehehe.... tu la berat yg aku nak dari dulu, ye lakan kurus sgt pun tak syok........nanti hubby complain lak.. akakakakah......
Alangkah indahnya kalu dapat pakai kebaya tuk raye 2009 ni...... kain dah beli tapi tak tau nak wat baju ape huhuhuhu......
www.tips-fb.com

Tuesday, June 9, 2009

UlangTahun Yg Ke-100

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 9:22 AM 4 comments
Selamat Ulang Tahun Yg Ke-100...

Semoga Dipanjangkan Umur Dan Sentisa Dirahmati.. Amin
Hari yang tak dapat aku sekeluarga lupakan...... syukur alhamdulillah insan yang tak jemu memujuk aku masa masa kecik dulu.....walaupun dah mencecah 100 tahun masih tetap ingat semua cucu2 dia.... aku dikenali sebagai Alus ( masa kecik asyik nangis tu yg dapat nama ni )..hehehehe...tuk pengetahuan korang atuk ni namanya Sungkono.... dan abang dari mak angkat baba( hj tamsir ) ....apapun aku tetap sayaaaaaaang sangat kat atuk....... tidak ku lepaskan peluang tuk bergambar bersama Atuk ku ini..... nape irfan tengok bawah ni...aduhhhhhh.... dah penat la tu.... sebelum nyayian selamat dan potong kek.... atuk dan anak2nya diarak dengan alunan kompang....rasa cam pengantin pun ye gak.... irfan kalu dah lepak macam2 gaya stan ngan ayah dia......sememangnya penat... apa tak nyer 3 hari rewang umah sebelah.... pagi sampai petang sibuk kat umah dilla (sebelah) nasib baik majlis cepat abis cz pengantin laki datang 12.30pm..... kul 4 je aku gi la majlis Atuk ni....meskipun penat aku sekeluarga bahagia......
www.tips-fb.com

Monday, June 8, 2009

Dilla wedding

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 11:25 PM 0 comments
Gamilan Selamat pengantin baru tuk dilla dan pasangan.......semoga sentiasa dirahmati...amin Irfan & ayah jadi kendarat.... jaga air.....hihihini yg aku suke kalu ada majlis...... berpeluang jumpe kawan lame..... Ini nenek Irfan ( adik mama umi ) Cikgu Fiza
Lepak gak walaupun bukan majlis sendiri..... 3 hari rewang.... apa taknye... majlisnye sebelah umah mama jek.... time2 ni ramai yg datang umah cz nak tumpang solat and toilet hehehehe..... so umi and irfan duk jek kat buai ni....hihi... sementara nak gi majlis satu lagik.... Majlis Ulang Tahun buyut Irfan yg ke 100......
www.tips-fb.com

Ainul vs Irfan

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 2:02 PM 0 comments
minggu ni aku and irfan duk kampung seminggu..... byk aktiviti kat kg cuti sekolah la katakan.... majlis perkahwinan jgn cite lah..... sebelum aku ber buzy2 aku ajak la irfan gi umah kawan aku masa sekolah menengah dulu Fiza....
irfan and ainul ni beza 5 hari jek....seronoknya irfan main mainan ainul.....
www.tips-fb.com

jom heboh danga bay

Hasil Nurkilan Nurshahfamily at 12:56 PM 0 comments
Assalamualaikum semua..... ari ni pagi2 lagi umi dah mandikan aku..... nak berjalannyer pasal ok la.... ni lah motor yg bakal aku idamkan hehehe...
Ini lah antie mas dia la yg bawa aku and umi gi jom heboh ni...... ayah buzy keje carik duit tuk umi gi shoping..hihihi
Haaaaa ini lah Raja Farah..... lum sampai giliran irfan & umi.... raja farah dah amik irfan pastu bergambo ngan org lain...huhuhu cian umi kene tunggu lama.....
Sedapnyerrrrrr dapat picit kaki....... kurang ckit sakit2 badan.... Hanya RM 20.....
Yum yum yum sedapnye dapat menjamu susu ni..... penatnyer.......

Ni lah rupa Mohammad Irfan Hazim kalu panas..... tak senang duduk dibuatnyer.... nengok2 jam dah kul 12.30pm patut la dah panas...... pas ni gi angsana lak makan kat sana sejuk.....budak yg nangis ni naik jer kete senyum2 cz sejuk......
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

NurShahFamily Designed by SE